април 2011
Яйца
Козунаци, Аржентинска кухня, Медени десерти
-
Уважаеми читатели,
-
Първите плахи стръкчета лалета отдавна пробиха пръстта и се превръщат пред очите ни в силни растения. Отново е време за вкусни зеленини, а в края на месеца идват и блажните великденски угощения, които винаги хвърлят ръкавица на страстните кулинари. Защото яйцето, със съвършенния си био-химичен състав и форма, е истинско предизвикателство при готвене, а ритуалните козунаци са прочуто препятствие по пътя към кулинарния триумф. Дано с нашите яйчни и козуначени рецепти и съвети да ви помогнем и вдъхновим за големите великденски приготовления. Чакат ви и още интересни идеи - за бързи и лесни рецепти, за ястия от богатата кухня на Аржентина и съблазнителни десерти с мед, един от най-забележителните продукти, използвани от човека.
-
Приятно четене и готвене!
-
Веселина Маринова
-
гл. редактор
-
-
Ето и рецептите, които ще намерите в брой 46 на "Меню":
-
-
Безмесни ястия
-
-
Ястия с риба
-
-
Ястия с месо
-
-
Десерти
-
-
И още:
-
Световни истории с яйца
-
Тайните на козунака
-
Аржентински вкусотии
-
Медени приказки