юли 2010
Скаридите
Сицилианско меню, Френски революционни рецепти
Лято е и отново замириса на море... или поне в кухнята на списание “Меню”. В този брой сме ви приготвили много вкусни морски изненади - сочни, нежни скариди, още слънце и солено-сладък аромат от Сицилия и малко апетитно и деликатно намигване с цветовете на френската революция. Забавлявайте се и гответе с нас.
Ивелина Иванова,
шеф-готвач списание „Меню“
Ето и рецептите, които ще намерите в новия, 38-ми брой на списание "Меню":
Ястия с месо
Пиле с калвадос
Пиле с маслини, доматчета и тиквички
Пиле с чушки в уок
Свински ребърца на барбекю
Пилешки шишчета със сини сливи
Телешки рулца с марсала
Салата „Ранно пиле“
Ястия с риба и морски дарове
Салата със скариди
Скариди с черен ориз и тиквички
Скариди с чесън и узо
Суфле със скариди
Миди с рокфор
Китайски спагети със скариди и грах
Топла рибена салата
Салата от октопод
Безмесни ястия
Канелони със сирене и кашкавал
Запечена доматена крем супа
Лазаня от тиквички
Пълнени печени патладжани
Десерти
Бишкоти с кедрови ядки
Каноли с рикота
Панакота с малини
Тарта с малини и бадеми
Торта Bleu, blanc, rouge
Торта „Черешов сън”
В МЕНЮ 38 четете още:
Скаридите
Людмил Хайдутов слага скаридите на масата и разказва за техните и нашите привички.
3500 години с чесън
За историята на познанията ни за полезните свойства на чесъна, както и за самите тях разказва Людмил Хайдутов.
Суфле със скариди
Неуморната Ивелина Иванова разкрива тайните на суфлето в снимки и думи.
Сицилия - островът на слънцето
Веселина Маринова ви повежда на вкусно пътуване в подножието на Етна.
9771312592002 Списание Меню брой 38 - юли 2010