май 2011
Агнешко месо
Странджански гозби, Веган десерти без захар
Ето, дойде и най-пролетният от всички месеци – май. Точно сега, когато всичко отново е зелено и цветно, усещаме магията на вечния кръговрат на природата. Отново е време за пречистване и ново начало. А нищо не може да ни даде повече чиста енергия и нова сила от пресните плодове, зеленчуци, семена и ядки. Опитайте поне веднъж да приготвите от нашите натурални веган сладкиши и с тялото си ще усетите това. А ако вече сте почувствали твореца в себе си, можете да измайсторите една сладка „Шапка“ с пролетни цветя и плодове.
В този брой на „Меню“ ви предлагаме и идеи за фини лакомства за весело дамско парти, както и нови и забравени рецепти за ароматно агнешко - най-празничното месо в българската кулинарна традиция.
С пожелания за много кулинарно вдъхновение,
Ивелина Иванова
шеф-готвач на списание „Меню“
Ето и рецептите, които ще намерите в брой 47 на "Меню":
Ястия с месо
Хайдушки кебап в глина
Ястия с риба
Морски пай
Шишчета от скариди с босилеков сос
Безмесни ястия
Канелони със спанак
Доматчета с пастет от синьо сирене
Десерти
Торта Пролетна шапка
И още:
Трикове, съвети и рецепти с агнешко
Странджански ястия за Константин, Елена и нестинарите
Парти за дами
Йоана от блога "Кулинарно - в кухнята с Йоана" изследва и готви с алтернативи на захарта
Веган десерти без захар
Кулинарен конкурс и фотозагадка