Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 47
май 2011

Агнешко месо

Странджански гозби, Веган десерти без захар

Снимка за списание

Ето, дойде и най-пролетният от всички месеци – май. Точно сега, когато всичко отново е зелено и цветно, усещаме магията на вечния кръговрат на природата. Отново е време за пречистване и ново начало. А нищо не може да ни даде повече чиста енергия и нова сила от пресните плодове, зеленчуци, семена и ядки. Опитайте поне веднъж да приготвите от нашите натурални веган сладкиши и с тялото си ще усетите това. А ако вече сте почувствали твореца в себе си, можете да измайсторите една сладка „Шапка“ с пролетни цветя и плодове.

В този брой на „Меню“ ви предлагаме и идеи за фини лакомства за весело дамско парти, както и нови и забравени рецепти за ароматно агнешко - най-празничното месо в българската кулинарна традиция.

С пожелания за много кулинарно вдъхновение,

Ивелина Иванова

шеф-готвач на списание „Меню“

 

 

 

 

 

Ето и рецептите, които ще намерите в брой 47 на "Меню":

 

Ястия с месо

Агнешки кюфтета със спанак

Печени агнешки котлети

Гергьовска агнешка плешка 

Хайдушки кебап в глина

Бърза пица

Пилешки джобчета с булгур

Хрупкави пилешки банички

Ястия с риба

Рибени шишчета

Морски пай

Хрупкава риба

Хапки с пастет от сьомга

Шишчета от скариди с босилеков сос

 

Безмесни ястия

Странджански зелник

Омлети със спаначен пълнеж

Торта от тиквички и моркови

Канелони със спанак

Пълнени тиквички

Доматчета с пастет от синьо сирене

Конкилиони със спанак

Десерти

Рафаело а ла Меню

Веган сладки със стевия

Крем с рошков и агаве

Веган лимонови тарти

Шоколадови веган трюфели

Кайсиево руло с орехи

Торта Пролетна шапка

 

И още:

Трикове, съвети и рецепти с агнешко

Странджански ястия за Константин, Елена и нестинарите

Парти за дами

Йоана от блога "Кулинарно - в кухнята с Йоана" изследва и готви с алтернативи на захарта

Веган десерти без захар

Кулинарен конкурс и фотозагадка