Крем Ягодово изкушение
СъставНеобходими продукти за 0
- 400 мл прясно мляко
- 100 г захар на кристали
- 3 пресни яйца
- 15 г желатин
- 1 пакетче ванилия
- 350 г заквасена сметана
- 100 г бишкоти
- 170 г ягоди
- 200 г пудра захар
- 1 ч. л. лимонов сок
- 20 г коняк
- за ягодовия сос:
- 100 г ягоди
- 2 с. л. захар на кристали
- 1 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода за 3-5 мин.
- 2.
Прясното мляко се смесва с разбитите жълтъци и захарта на кристали. Сместа се слага на водна баня и се бърка непрекъснато, докато се посгъсти. Не бива да се допусне да заври. Отстранява се от огъня и се прибавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Прибавя се ванилията и се охлажда.
- 3.
Студената сметана се разбива, докато се сгъсти, прибавят се 100 г пудра захар и пак се разбива.
- 4.
Белтъците се разбиват с 50 г пудра захар на пяна.
- 5.
Внимателно се смесват трите крема.
- 6.
Ягодите се нарязват на половинки и се напръскват с лимонов сок и останалата пудра захар.
- 7.
В прозрачна чаша за сервиране се нареждат ред ягоди, ред нарязани бишкоти, ред крем. Най-отгоре се украсява със сметана, ягоди и охладен ягодов сос.
- 8.
Сосът се приготвя, като ягодите се пасират с лимоновия сок и захарта.