април 2015
Тиквички и аспержи
Рецепти с агнешко, Десерти с ягоди
Колкото и да ни се иска в един брой на МЕНЮ да обхванем цялото разнообразие от пролетни продукти, които обсипват сергии и трапези, знаем, че няма как да стане. Но в брой 80 все пак се опитваме. Затова в него ще намерите както рецепти за вкусни ястия с деликатесните аспержи, така и апетитни предложения със скромните тиквички. Месото е агнешко, а десертите са с ягоди. Има и свежи сезонни идеи за паста и за пълнени хлябове.
С помощта на Боб от Амстердам любопитно ще погледнем към простите и силни вкусове на холандската кухня, а Магда Генова ще възвести завръщането на добрия хляб на масата. Две от рубриките ни пък са посетени на качествено произведени растителни масла - тези на българската фирма "Балчо", както и критските зехтини, които се произвеждат още от времето на една от първите европейски цивилизации.
Рецептите в брой 80:
Постни ястия
Сурова салата от тиквички
Картофено пюре с червено зеле
Ястия без месо
Чипс от тиквички на фурна с айоли
Таралеж
Лимонови спагети с аспержи и грах
Пълнени конкильони със спанак
Ястия с риба
Аспержи, скариди и кафяв ориз в азиатски стил
Сьомга с аспержи, крем-сирене и пресни картофи
Паста с пушена сьомга и грахово песто
Ястия с месо
Пълнени тиквички с агнешко в доматен сос
Пита с агнешко месо и сирене
Агнешко шкембе в масло
Агнешки дроб с картофи и пресен лук на фурна
Грахова супа с джолан
Холандски пържени кюфтета
Холандски крокети с говеждо
Пролетно агнешко
Десерти
Пържени филии с топъл ябълков сос
Маргарита в ягоди
Лесен лимонов чийзкейк с ягоди
Овесен ягодов сладкиш
Ягодова лимонада
Ягодова шарлота с бял шоколад
Чийзкейк
И още:
Време за тиквички
Вещи в занаята
Работа с аспержи и тиквички
Сезони
Теория и практика на аспержите
Модерни традиции
Пълнени хлябове
Българска кухня
Агнешки дреболии
Бързи рецепти
Пролетни пасти за 0 време
Световно меню с приятели
Боб от Амстердам, вкусове от Холандия
Неустоимо
Ягоди без граници
Меню навън
"Таланти" готвят за вас
За храната отговорно
Балчо - и олиото може да бъде призвание
В близък план
Зехтин от древния Крит
Тенденции
Голямото завръщане на хляба