За нас
menumag.bg
e кулинарен сайт, който освен богата база от готварски рецепти съдържа и обширни познания за храната и продуктите, актуална кулинарна информация и професионална ресторантьорска част в процес на разработка.
Рецептите за ястията са създадени от нашия шеф-готвач Ивелина Иванова и са вдъхновени от българските, европейски и световни кулинарни традиции. Всички рецепти в сайта, са приготвени и изпробвани в кухнята на списание “Меню”.
Снимките са изцяло дело на нашите фотографи. Изключение правят само онези, на които изрично е посочено името на автора им.
Храната
е израз на цивилизацията ни, както и на отношението ни към живота. Тя трябва да доставя удоволствие – с вида, аромата и вкуса си.
Храната се отразява пряко на здравето и настроението ни, затова за нас е важно да даваме широка, достоверна и актуална информация за продуктите, за кулинарните техники и традиции.
Нашите принципи...
Приготвяме, опитваме и харесваме всички рецепти в сайта.
Винаги търсим най-лекия и здравословен начин за приготвяне на храната.
Рецептите ни са съобразени с продуктите, налични на българския пазар.
Ястията са приготвени от професионалист, но така, че да бъдат достъпни и за по-широк кръг от хора, които обичат да готвят.
Харесваме гурме деликатесите, но изискани и вкусни ястия според нас се приготвят и с най-обикновени продукти като тиква, цвекло или извара.
Изискана храна е онази, в която съставките са качествени, пресни и подходящо обработени и съчетани.
Разнообразието и балансът в нашето "Меню" са от първостепенно значение.
Ще бъдем благодарни, ако ни съобщите при откриване на неточност и ако някоя рецепта не се получи, ни уведомите чрез коментар в сайта.
... и нашата
философия
Екипът
Шеф-готвач на Menumag.bg и на списание "Меню" от самото им създаване. Автор е на много кулинарни книги. Води първия и единствен засега у нас готварски курс за любители. За нашата майсторка в кухнята готвенето е повече от професия - то е просто начин на живот. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома. Докато се обърнете, сладкишът е пред вас. И е вълшебен.
Неподправеният интерес и емоционалното отношение на Еси към добрата храна, както и оригиналният й стил на писане не допускат позицията на главен редактор на списание "Меню" и menumag.bg да е скучновата длъжност с административен уклон, а я правят истински вдъхновяваща работа. Това със сигурност го усещат и всичките ни читатели пред страниците и мониторите.
Кулинарията и ботаниката са двете му големи страсти. А по образование и по призвание е еколог. Може би закономерно - работата му като редактор в Menumag.bg и в списание "Меню" кръстосва по естествен начин хранителните продукти и природата. Той е човекът, към когото да се обърнете, ако ви вълнува например плод ли е доматът или зеленчук. Отговорът няма да е еднозначен, но ще е точен и изчерпателен.
Фотографите
Един от най-добрите рекламни фотографи в България, от години се специализира във художествената фотография на храна и напитки. Дългогодишен фотограф на "Гурме" и сп. "Бакхус", той е виновен за един от най-апетитните композиции на храна. През обектива на Дади ястията буквално оживяват.
Умее да превръща всяко стръкче магданоз или обикновен картоф в картина, радваща очите и душата. Ако ви замирише и ви се прииска да си "отчупите" парченце от снимката да опитате, заслугате е негова.
Web design
Визията, функционалностите и програмирането дължим на RIZN, които повярваха в идеята ни още пред 2006, когато направихме първата версия на сайта и ни помогнаха да я доразвием и в новата.
Издател
на menumag.bg е Емил Коралов. Основател и издател на сп."Бакхус" от 1999 до 2007 година. Създател на конкурсите "Ресторант на годината" и "Българско вино на годината". Автор е на десетки статии на ресторантьорски и винени теми. Заклет ценител с ценни познания в областта на храната и виното.
Menumag.bg е собственост на "Гурме Пи Си Ти И" ООД, издател на списание "Меню", и на кулинарни книги и на сайта за винена публицистика Divino.bg.
МЕНЮ предпочита да готви
с млечните и месни продукти на