декември 2010
Лук
Постни сарми, Унгарска кухня
-
Когато краят на годината наближи, все по-често се обръщаме към изминалите месеци и търсим потвърждение, че сме се справили добре.
-
Ако подобен порив за равносметка ни сполети и в кухнята, добре е да си припомним, че винаги можем да се осланяме на утвърдени от времето продукти и ястия, които да променим по свой вкус, така както в този брой сме направили с лука и сармите. Или да подирим нови изживявания някъде по-далеч, например в огнената храна на Унгария или в тропическия аромат на ананаса.
-
Важното е търсенето да продължава, защото никога не се знае от коя тенджера ще изскочи вдъхновението.
-
Людмил Хайдутов
-
редактор, списание "Меню"
-
-
-
Ето и рецептите в новия, 42-ри брой на списание "Меню":
-
-
Ястия с месо
-
Пълнен кромид
-
Пиле с праз и зеле в уок
-
Пилешки крилца в сладко-кисел сос
-
Традиционен унгарски гулаш
-
Телешка супа с естрагон
-
Салата с шункови рула
-
-
Ястия с риба
-
Печена пъстърва с гъбен сос
-
Шаран от Калоча
-
-
Безмесни ястия
-
Лучен коктейл
-
Лукчета с цвекло на фурна
-
Зелеви пури
-
Бърза бобена супа
-
Супа от грах с песто
-
Питка с маслини и сирене халуми
-
Крем супа от кестени
-
Пълнени картофи
-
Панирани лучени кръгчета
-
Огретен с праз
-
-
Десерти
-
Гундел палачинки
-
Тиквеник с точени кори
-
Тропически сладкиш
-
Ананасови пастички с шоколад
-
Торта с кестени и карамел
-
Кекс „Есенен следобед“
-
Какво още може да намерите в новото "Меню":
-
Защо обичаме лук и защо плачем от него?
-
Нови идеи за постни сарми
-
Пламенният нрав на унгарската кухня
-
Закуска с тиквеник
-
За ананаса и ананасовите десерти