април 2010
Световно турне за Великден
Боливуд парти, Джинджифил
Ето че пак е пролет и с нетърпение очакваме отново да цъфнат цветята и дърветата. Тази година Великден се пада в самото начало на най-красивия от всички сезони. Домовете пак ще заухаят на печени козунаци, ароматни курабийки и крехко агнешко, а багрите на писаните яйца ще радват очите и душите ни.
За този най-пъстър и светъл празник екипът на "Меню" приготви великденски гозби от цял свят: зеленчуково-яйчна баница от Италия, печена шунка от Америка и агнешко бутче с аромат на хвойна от Германия. Не забравихме и обичаните у нас класики - дроб сарма и пълнена агнешка плешка.
А ако всяка година се чудите какво да правите с десетките “жертви” след великденския бой с варени яйца, списанието ни е насреща с няколко вкусни идеи за приложение на варените яйца в пълнежи на риба, кюфтенца и дори лук.
За още по-приповдигнато и празнично настроение можете да си направете и сладко великденско зайче, изкусително руло с маков и марципанов пълнеж, а нашият цветен венец ще събере всички погледи, защото е не само красив, но и вкусен.
Не сме забравили и ценителите на източните вкусове, за тях има куп идеи за парти с индийски аромати.
Насладете се на празника и пролетта с "Меню".
Приятно и вкусно готвене!
Ивелина Иванова,
шеф-готвач
Четете още:
Световно великденско турне
Веселина Маринова разказва за вкусните и разнообразни великденски традиции из целия свят.
Агнешко за Възкресение
Съвременен поглед върху задължителното месо за празничната трапеза.
Боливуд масала
Какво похапват звездите на индийската киноиндустрия, докато се забвляват, разкрива Елица Константинова.
Джинджифил
Людмил Хайдутов се опитва да разбере защо според индийците всяко добро качество е в джинджифила.