Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 54
февруари 2012

Ризото

Свети Валентин, Словашка кухня

Снимка за списание

Скъпи читатели,

Зимата е време за домашни удоволствия. Не, не отричам невероятните възможности за почивка и зареждане, които предлагат снежните планини и знойните екзотични плажове, но между, или вместо тях, уютът и сигурността на дома като че ли най-много ни привличат в студените дни и нощи. И няма нищо учудващо, че точно там и точно тогава храната и любовта намират своето жизнеутвърждаващо място. Именно на тези две най-човешки нужди е посветен новият брой на списание „Меню”. В него ще намерите чудесни предложения от нежната част на италианската кулинария под формата на ризото, красиви и неописуемо вкусни рецепти, които да споделите с човека до вас в деня на романтичната любов, както и традиционни ястия от близката, но все още слабо позната Словакия, които съчетават засищащата простота на планинската храна и имперската изисканост на австро-унгарската дворцова кухня.

С пожелания за доволство и забавления,

Людмил Хайдутов,
редактор, списание „Меню"

 

 

Ето и рецептите, които ще намерите в новото Меню 54:

Безмесни ястия
Лимонено ризото с шампанско
Ризото с тиква
Ризото с червено цвекло и орехи
Сърдечна салата
Розови равиоли
Супа с целина, орехи и синьо сирене
Огретен от картофи и моркови с хрупкава коричка
Печени яйца по провансалски

Постни ястия
Постни царевични палачинки
Тиква с орехов сос

Ястия с риба
Охлюв от сьомга с орехи и зелен фасул
Кафяв ориз с риба тон
Щука със сметана

Ястия с месо
Патешко филе с розов сос
Пиле на тиган с карфиол
Пуешко филе с броколи и сметанов сос
Супа от кисело зеле и колбаси
Заек със сини сливи

Десерти
Словашки сладкиш с извара
Бисквитки-сърца с портокал, рози и лавандула
Шоколад с малина, мента и чили или Бодиарт за влюбени
Зимна пуншова торта

И още:

Време е за ризото

Вечерно меню за деня на свети Валентин

Китайско зеле

Словашкия кулинарен котел

Сърдечни десерти

Кулинарен конкурс

Кулинарна фотозагадка