Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 43
януари 2011

Нова година

Баници, Бързи постни рецепти, Алпийско парти

Снимка за списание

Навън мирише на зима. Време е за мъгли, за сняг, за планини, за огън в камината и дим през комина. Поводите да сготвим празнично  са толкова начесто, че новите идеи никога не са излишни. Постни вълшебства със зимни аромати, пищни месни ястия, чудни баници, алпийски вкусове и шоколадово-медни сладости ви очакват на страниците в този брой, за да обогатят репертоара ви и да ви донесат вкусни преживявания и добро настроение.

Добрата храна е истински празник и дано тази зима за вас да е изпълнена с празници!

Веселина Маринова

главен редактор

 

 

 

 

Ето рецептите, които ще намерите в новото МЕНЮ 43:

Ястия с месо

Пуешки гърди с черен ориз, кестени и салвия

Баница с две плънки

Телешки език с гъби

Ароматна свинска плешка

Пиле с нахут и маслини

Полента с тиква на грил

Тарта с гъби и сирене

Тиролски кнедли със салата

Раклет

Ястия с риба

Терин от сьомга, спанак и скариди

Кюфтета от пушена риба и картофи

Безмесни ястия

Зимна празнична салата

Постна баница със сушени домати

Веган стек с кашу и манатарки

Шишчета от боб, лукчета и тофу

Печена тиква с червен лук и нахут

Карелски пай

Пълнени сушени чушки

Сарми с кисело зеле

Картофени рьощи

Десерти

Сладка баница

Шоколадов сладкиш с фурми

Шоколадов салам

Коледна гора

Мексикански флан с мед и канела

 

И още: 

Кои храни по света носят късмет за Новата година

Символизма на баницата

Как да си направите сами захаросан джинджифил

Кой в България приготвя финландски ястия

Фондю на фокус

Алпийско парти

Форум Храна