- 2015
-
2014
- 78 брой | декември Хляб - Английска кухня, Дюли
- 77 брой | октомври Кашкавал - Португалия, Десерти със зеленчуци
- 76 брой | септември Чушки - Северна Албания, Турски гозби
- 75 брой | юли Вкусове от Бяло море - Егейска риба, Десерти от бостана, Остров Крит
- 74 брой | май Агнешко - Тосканска кухня, Храна от Странджа
- 73 брой | март Япония - Ориз, Булгур, Harmonica
-
2013
- 72 брой | декември Вкусни снежни празници - Баклава, Домашна наденица, Постно празнично меню
- 71 брой | ноември Comfort Food - Любими десерти, Cheese 2013
- 70 брой | септември Испания - Доматите, Симбиотична ферма
- 69 брой | юли Аромати от гората - Зелено сирене, Cajun, Череши
- 68 брой | юни Гърция - Октопод, Плодови десерти
- 67 брой | май Зелено - Пресен лук и чесън, Малтийска кухня
- 66 брой | април Яйцето - Празнично меню ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
- 65 брой | март Индия - Постни и вегетариански рецепти
- 64 брой | февруари Телешко и шоколад - Азербайджанска кухня, Филипините
-
2012
- 63 брой | декември Зимни празници - Домашни птици, Постни идеи
- 62 брой | ноември Кореноплодни - Турска кухня, Емил Минев
- 61 брой | октомври Италия - Прясна паста, Зехтин
- 60 брой | септември Зеленчуци от градината - Тера Мадре Балкани 2012, Непалска кухня
- 59 брой | юли Черноморска риба - Чилийска кухня, Поп десерти
- 58 брой | юни Вишните - Хранителна банка, Персийска кухня
- 57 брой | май Франция - Аспержи, Гергьовден, Прованс
- 56 брой | април Вкусен Великден - Зелени салати, Козунак, Тайландска кухня
- 55 брой | март Пъстърва - Тодоровден, Спелта, лимец и камут
- 54 брой | февруари Ризото - Свети Валентин, Словашка кухня
- 53 брой | януари Сушени плодове - Бъдни вечер, Етиопска кухня, Коледа
-
2011
- 52 брой | ноември Колбаси - Хелоуин, Баска кухня, Леща
- 51 брой | октомври Скумрия - Есенно парти, Десерти с боровинки
- 50 брой | септември Чушки и домати - Екипът на Меню готви, Арменски рецепти, Десерти със смокин
- 49 брой | юли Черни миди - Авокадо, Парти в чаша, Сладолед
- 48 брой | юни Зелен фасул - Индонезийска кухня, Пангасиус
- 47 брой | май Агнешко месо - Странджански гозби, Веган десерти без захар
- 46 брой | април Яйца - Козунаци, Аржентинска кухня, Медени десерти
- 45 брой | март Зелен грах - Сирни Заговезни, Парти за свети Патрик, Десерти с какаов крем
- 44 брой | февруари Светът на сирената - Сирене, Руска кухня, Десерти с мед
- 43 брой | януари Нова година - Баници, Бързи постни рецепти, Алпийско парти
-
2010
- 42 брой | декември Лук - Постни сарми, Унгарска кухня
- 41 брой | ноември Мляно месо - Божоле, Десерти с круши
- 40 брой | октомври Диви гъби - Петковден, Мексиканска кухня
- 39 брой | септември Броколите - Вегетарианско парти, Плодови сладкиши
- 38 брой | юли Скаридите - Сицилианско меню, Френски революционни рецепти
- 37 брой | юни Пресни картофи - Морско парти, Петровден
- 36 брой | май Време за зелено - Гергьовден, Мароканска кухня
- 35 брой | април Световно турне за Великден - Боливуд парти, Джинджифил
- 34 брой | март Домашен хляб - Бургундска кухня, Шоколадови десерти
- 33 брой | февруари Кестените - Трифон Зарезан, Карибско парти, Десерти за свети Валентин
- 32 брой | януари Цитрусовите плодове - Пости с паста, Коледа в полите на Пирин
-
2009
- 31 брой | ноември Целината - завръщане към корена - Андреевден, Тапас парти
- 30 брой | октомври Ябълката - изненадващи възможности - Обяд от Кантон, Есенни сладкиши
- 29 брой | юни ЛЯТО в цвят и настроение - Тракийски обяд, Детско парти меню, Барбекю
- 28 брой | април ПРОЛЕТ с удоволствие - Аспержи, Корейска кухня, Суши парти
- 2008
- 2007
-
2006
- 17 брой | декември КОЛЕДА за 40 минути -
- 16 брой | ноември Кухнята на викингите -
- 15 брой | октомври Оризът -
- 14 брой | септември Плодове на масата -
- 13 брой | юли Италия - отвъд пастата и пицата -
- 12 брой | юни Невзрачното богатство - картофите -
- 11 брой | май Пролетно настроение - агнешко -
- 10 брой | април Великден -
- 9 брой | март Сирене -
- 8 брой | февруари В месеца на любовта - шоколад -
- 7 брой | януари Трите прасенца -
- 2005
януари 2011
Нова година
Баници, Бързи постни рецепти, Алпийско парти
Навън мирише на зима. Време е за мъгли, за сняг, за планини, за огън в камината и дим през комина. Поводите да сготвим празнично са толкова начесто, че новите идеи никога не са излишни. Постни вълшебства със зимни аромати, пищни месни ястия, чудни баници, алпийски вкусове и шоколадово-медни сладости ви очакват на страниците в този брой, за да обогатят репертоара ви и да ви донесат вкусни преживявания и добро настроение.
Добрата храна е истински празник и дано тази зима за вас да е изпълнена с празници!
Веселина Маринова
главен редактор
Ето рецептите, които ще намерите в новото МЕНЮ 43:
Ястия с месо
Пуешки гърди с черен ориз, кестени и салвия
Баница с две плънки
Телешки език с гъби
Ароматна свинска плешка
Пиле с нахут и маслини
Полента с тиква на грил
Тарта с гъби и сирене
Тиролски кнедли със салата
Раклет
Ястия с риба
Терин от сьомга, спанак и скариди
Кюфтета от пушена риба и картофи
Безмесни ястия
Зимна празнична салата
Постна баница със сушени домати
Веган стек с кашу и манатарки
Шишчета от боб, лукчета и тофу
Печена тиква с червен лук и нахут
Карелски пай
Пълнени сушени чушки
Сарми с кисело зеле
Картофени рьощи
Десерти
Сладка баница
Шоколадов сладкиш с фурми
Шоколадов салам
Мексикански флан с мед и канела
И още:
Кои храни по света носят късмет за Новата година
Символизма на баницата
Как да си направите сами захаросан джинджифил
Кой в България приготвя финландски ястия
Фондю на фокус
Алпийско парти
Форум Храна