Списание
Брой 50септември 2011
Чушки и домати
Екипът на Меню готви, Арменски рецепти, Десерти със смокин
- Уважаеми читататели, скъпи приятели,
- Държите в ръцете си 50-я юбилеен брой на сп. Меню. Вече повече от 6 години споделяме с вас нашите кулинарни фантазии и преживявания. А това са над 1500 рецепти - написани, сготвени, снимани и дегустирани от нашия скромен екип.
- За нас готвенето е страст, преживяване и удоволствие за всички пластове на човешката същност и силно се надяваме да сте го усетили и вие – от острия освежаващ сетивата аромат на чесъна, успокояващия вкус на зехтина, радващата очите цветна хармония на салатата, до разтапящия душата кадифен допир на финия шоколадов сладкиш.
- С всеки брой и с всяка нова рецепта се опитваме да ви дадем нов поглед към обикновените продукти, свежи идеи за съчетаване на естествените вкусове и аромати на храната и възможност да надникнете в паниците (а това означава и в душите) на другите народи. Защото там е огледалото на тяхната вековна мъдрост и светоглед.
- Никой не може да опише себе си по-добре от това, което казва за него любимото му ястие. Затова в нашия 50 брой ще видите любимите гозби на останалите виновници "Меню" да бъде това, което е, т. е. Ще видите и нови свежи идеи с чушки, испанския подход към доматите, арменски вкуснотии и три десерта със смокини.
- С огромна благодарност към всички, които ни подкрепят, четат и готвят през всички тези 50 вкусни броя,
- Ивелина Иванова,
- шеф-готвач на сп. Меню
- Бърз поглед към новия брой:
- Ето и рецептите в Меню 50:
- Безмесни ястия
- Къри с чушки и фъстъци
- Пълнени чушки с булгур, маслини и сирене
- Тарта с чушки и козе сирене
- Испанска доматена крем супа
- Пълнени домати с оризова салата
- Ароматни царевични хлебчета
- Бърза сочна пита
- Крем супа от печени чушки
- Патладжани пармиджана
- Пепероната или чушки на тиган
- Тортелини с горгонзола
- Булгур пилаф
- Пълнени лимонови черупки
- Ястия с риба
- Рибни кюфтенца с балсамови лукчета
- Печена риба със зеленчуци
- Пълнозърнести спагети с черни миди
- Къри с риба от Керала
- Ястия с месо
- Заек с домати по испански
- Макарони с пиле и маслини
- Арменска дузма
- Зрял фасул с манатарки и сланина
- Десерти
- Пълнена тиква по арменски
- Плодово тирамису
- Тофи кексчета със смокини
- Бърз смокинов пудинг
- Карамелизирани смокини с цедено кисело мляко
- Бърз смокинов пудинг
- И още:
- Време е за чушки
- Томатина - на бой с домати
- Кухнята на Армения - древна и уникална
- Меню с МЕНЮ – рецептите на екипа
- Смокинята – най-старата, най-вкусната
- Кулинарен конкурс
- Фотозагадка