октомври 2012
Италия
Прясна паста, Зехтин
Новият брой 61 на списание „Меню” е за Италия – страна, повече от известна с кулинарните си постижения и традиции.
Един от най-вкусните й символи е пастата – насъщна храна по целия полуостров с безкрайно разнообразие от форми и начини на приготвяне. В този брой ще разберете как съвсем сами да си приготвите прясна паста и ще научите няколко нови рецепти за нея. Ще се запознаете и с шеф-готвача на софийския хотел Хилтън Габриеле Савини, който е роден на адриатическото крайбрежие и с финес пренася тамошната кухня у нас. За да разбере повече за различните региони в Италия, „Меню” се отправи към Пиемонте и се върна с интересната статия и с рецептите на Ивелина Иванова. За десерт пък ви сервираме ухаещи на амарето сладкиши.
Във втората част на списанието – „За храната” нашите автори разказват за важния за здравето показател гликемичен индекс на храната, за завладялата целия свят мания по нудълите, за зехтина и за съчетаването на паста с вино. Освен това екипът ни посети биологичните производители на подправки Биоферма „Павлови” и очарователния столичен „Пасторант”.
Надяваме се, че всеки от вас ще намери по нещо важно за себе си в новото Меню 61!
Тук е списъкът с търговските обекти, в които може да намерите списание "Меню".
Ето и рецептите, които ще намерите в новия брой на "Меню":
Безмесни ястия
Прясна паста с яйца и грис
Бърза паста
Паста с лек и бърз доматен сос
Алио е олио
Ризото карбонара с аспержи и карпачо от пушена провола
Полента с гъбен сос
Пухкави ньоки с рикота и салвия
Бързи бели канелони
Пълнен картоф с патладжан и гъби
Тиквички с песто и крем-сирене
Зеленчукова лазаня
Пълнен лук на фурна
Печени ньоки
Хляб с бига
Фусили с песто от рукола и чери домати
Прясно зеле на фурна
Ястия с риба
Червена паста с песто и миди
Морска салата с мастило от сепия
Ризото с калмари
Ястия с месо
Ориз с грах по италиански
Печено лимоново пиле с броколи
Заек с вино и печени чушки
Телешко със сос от риба тон
Талятели с пиле и шафран
Десерти
Панакота с кафе и звезден анасон
Орехова закуска
Пълнени праскови
Италиански шоколадов сладкиш с орехи
Кростата с круши и амарето
Бадемови кантучини от Марема
Капучино чийзкейк
И още:
Време за паста
Паста, суперпаста или хапка есен
Вещи в занаята
Прясна паста
Модерни традиции
Габриеле Савини - от Адриатика до София
Бързи рецепти
За броени минути
5 продукта
Великолепната петорка
Ретро закуска
Орехови милинки
Видеорецепти
Стъпка по стъпка, кадър след кадър
Световно меню
Пиемонте: земя на кулинарни удоволствия
Неустоимо
Сладкиши с амарето
Посоки
Come si mangia?
Меню навън
Да се отбием в „Пасторант“
За виното
Диалози на чаша: паста и вино
Порция здраве
Гликемичен индекс
От натура
Ароматният двор
В близък план
Зехтинът под лупа
Тенденции
Нудълмания
Справки
Препоръчано от Меню
Читателско меню
Вкусна история
Фотозагадка