В историята на човешката храна захарта не е новост. Появила се е на границата на двете ери в Индия от рафинирания чрез варене и кристализиране сок на захарната тръстика. Това растение обаче не е единствени...
Опушването е един от древните методи за съхраняването на хранителни продукти, но освен това така променя вкуса им, че малцина успяват да устоят на димните аромати на различните колбаси, риби и сирена. Тр...
Страстната любов на българите към италианската кухня неминуемо направи балсамовият оцет желан на едва ли не всяка ресторантска маса и член на почти всяко домакинство, което се радва на добрата х...
Може би се чудите къде е разковничето за силата и атлетичността на някои от най-известните спортисти. Дали в диетите, дали в редовния и контролиран прием на калории или в добавките, които приема...
Ярко изразеният средиземноморски климат, на който гърците имат щастието да се радват, им дава и огромно национално богатство – маслини и зехтин. Страната е на трето място в света по производство на зехтин...
Не съществува растително масло, което да е толкова емблематично и важно за цели народи от древността, та чак до ден днешен, колкото зехтинът. Археолозите предполагат, че в
Обичате ли шоколад? Разбира се, че обичате, а ако казвате не, просто не си признавате. А какво обичате в шоколада? Сладостта? Начинa, по който се разтопя...
"Но яйцето все растеше и растеше и все повече и повече заприличваше на човек. Когато Алиса дойде на няколко метра от него, видя, че то има очи, нос и уста, а когат...
Иска ми се съвсем отговорно да мога да заявя: "Зехтинът в България вече не е удивителният деликатес, който понякога сбърчва носове, а друг път повдига вежди от и...