февруари 2011
Светът на сирената
Сирене, Руска кухня, Десерти с мед
Когато към края на зимата почти са се изчерпали запасите ни от топли усмивки, добро настроение и оптимизъм, съзнателно или не започваме да търсим естествената топлина, вкус и енергия на храната. Дори с риск да поразвалим линията трудно бихме отказали блюдо с ароматни сирена. А какво остава за ньоки със сос от горгонзола или за разтопен камамбер с билки, стичащ се по препечена филийка?
В този брой ще откриете и оригинални вкусове от руската кухня - в Русия определено знаят какво да хапват през зимата. За месеца на любовта ви предлагаме и три идеи за нежни сладкиши с мед – вездесъщата „торта с моркови” - не само вкусна, но и красива, медени сусамки и романтична торта с медени еклери. А ако ви е скучно, прескочете до карнавала във Венеция, като приготвите типичната карнавална лазаня с рикота и хрупкави сочни фритоле.
Приятно пътуване и гответе със страст!
Ивелина Иванова
шеф-готвач на списание „Меню”
Ето рецептите, които ще намерите в новото МЕНЮ 44:
Ястия с месо
Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети
Баница сърце
Пакетчета с гъбена заливка
Паста с пиле, маслини и рикота
Солянка
Пелмени
Пълнени ребърца от заек
Кисело зеле с патешко и ананас
Ястия с риба
Печена скумрия с боб
Пъстърва с орехов сос
Задушена риба във вино
Риба в гърне с манатарки
Безмесни ястия
Царевични ньоки със синьо сирене
Печен камамбер в лозови листа
Руло със сирене
Овесени кюфтенца
Зелен картофен огретен
Кашкавалени топчици
Пирожки
Десерти
Фритоли
Ябълков десерт с извара
Левашники
Бадемови керемидки
Тортички с моркови
Сусамки с мед
Медена торта с еклери
И още:
Време е за сирене
На карнавал и маса във Венеция
Закуска за влюбени
C-витаминна бомба
Русия на вкус и на цвят