Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 65
март 2013

Индия

Постни и вегетариански рецепти

Снимка за списание

В средата на март започва големият Великденски пост. Ние, от „Меню“, сме далече от идеята, че този период на физическо и духовно пречистване се почита от много хора, но пък сме на мнение, че разнообразната храна е важна за всеки. Затова посветихме новия брой 65 на вегетарианските и постните гозби. А също така и на Индия - страната, която традиционно е свързана с безмесната кухня.

 

Предлагаме ви новаторски и класически постни рецепти за сладкиши, за ястия с нахут и за съвременни интерпретации на популярни български гозби. Ще ви запознаем с двама готвачи от Индия, които сготвиха за вас традиционни ястия от неописуемо красивия щат Керала и индийска фюжън храна. Ще ви представим и Юри Ковачев, който от години е поел мисията да запознае българите с древните правила на храненето според индийското медицинско учение аюрведа. Заедно ще посетим фестивала на смилянския фасул в известното родопско село, както и Розовия град Джайпур в индийския щат Раджастан. А за тези, които са решили да спазват поста, нашият лекар – специалист по хранене е подготвил полезни съвети за това време на промяна.

 

Ето и списък на търговските обекти, където ще намерите списание "Меню".

 

Рецептите в МЕНЮ 65:

Постни ястия
Нахут с леща, ориз и карамелизиран лук
Руло от нахут
Пълнени гъби с боб,смокини и печени чушки
Киноа с коприва, зелен лук и маслини
Баница с къри леща
Супа от червен боб и паста
Веган тарта
Къри картофки с броколи и гъби
Лучени вада с магданозено чатни
Салата от манго и нар

Безмесни ястия
Фалафели
Ориз с кашу и стафиди
Къри от тиквички с кашу и панир
Лазаня с рикота и праз
Огретен от червено цвекло
Зафрани панир тика

Ястия с риба и месо
Минитортили с праз и скариди
Патешко къри и пури
Тандури пиле с джинджър сос и басмати

Десерти
Семия паясам
Желирани кайсиеви бонбони
Палачинкова торта
Постен тофи ябълков сладкиш
Шоколадова торта „Чиста съвест“

И още:

Време за нахут

Модерни традиции
Съвременни версии на класически български ястия

Меню с приятели
Аюрведа с Юрий Ковачев

Световно меню
Из лагуните в Керала
Талантливият готвач от Алапуя

Неустоимо
Постни десерти

Посоки
Филмови храни в Берлин

Меню навън
Скритият ресторант „Шафран“

В близък план
Piper

От натура
Смилянска история, събрана в бобено зърно

Порция здраве
Постите

Меню надалеч
На гости в розовия град Джайпур