Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 41
ноември 2010

Мляно месо

Божоле, Десерти с круши

Снимка за списание

Есента е тук, за да ни очарова с ароматите, цветовете и вкусовете си. И макар че тази година тя е доста хаплива и намръщена, няколко свежи идеи със сочни круши веднага ще подобрят настроението ви. А и наближава празникът на новото младо вино, който можете да отпразнувате подобаващо с нашите рецепти във френски стил. И ако все още ви е мъчно за топлото и весело лято, поканете приятели на цветно парти с турски мезета и нашенски питиета.
Наздраве и гответе със страст!


Ивелина Иванова,
шеф-готвач, сп. "Меню"

 

 

 

Ето и новите рецепти:

Ястия с месо и риба
Арменски пълнени кюфтета
Цветно месно руло
Таралежчета на пара
Задушено телешко в божоле
Гъби с пилешки дробчета
Пълнени пилешки гърди
Чили кон карне
Банички с риба тон и картофи
Спагети карбонара
Турски лозови сармички
Пилешки дюнер кебап


Безмесни ястия
Паста със сушени домати
Печен боб с броколи и синьо сирене
Супа с леща и броколи
Огретен от картофи и синьо сирене
Свежа салата от Антеп
Разядка от Анталия
Пиде
Бобена салата
Топчици от сирене


Десерти
Десерт с круши и божоле
Домашни кроасани
Круши в джинджифилов сироп
Кръмбъл с круши
Кокосова торта с круши и нар
Кейк с цели ябълки

 

Още в МЕНЮ 41:

Новите стандарти "Стара планина"

Каймата - начин на употреба

Горчицата отблизо

Божоле нуво и храната

История и полезни свойства на българското кисело мляко

Как да си направим кроасани у дома

Парти рецепти за турски мезеа