Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 33
февруари 2010

Кестените

Трифон Зарезан, Карибско парти, Десерти за свети Валентин

Снимка за списание

С новия 33-ти брой на "Меню" ще ви отведем да закусите в Тунис, а по-късно и до Франция, за да се запознаете с изключителното сирене бри. Ще ви разходим и из кестеновите гори на Европа, където ще разберем, че лъскавите плодове са обвързани не само с печената пуйка, а в тропическите плантации ще разкрием непознати и чудати приложения на бананите.
Независимо дали става дума за весели истории за Трифон Зарезан по линията Карабунар – Банско – Виена или пък за радостно парти сред екзотичния шемет на карибския кулинарен фюжън, всичко в един момент се свежда до любовта и отговорността. И ако любовта може да се изкаже и чрез някой от елегантните десерти, които сме посветили на деня на свети Валентин, то социалната отговорност на всеки от нас изисква промяна на навиците. Една от най-лесните е да се интересуваме повече от избора ни на храна. Чрез феър трейд продуктите ние проявяваме загриженост за благополучието на много хора, както и за проблемите на околната среда.

 

Кестените

Хлябът на гората

Откъде идват кестените, как са се готвили в миналото и какви ястия се приготвят сега от тях ще разберете от статията на Веселина Маринова.

Fair trade

Играйте честно!

Какво е fair trade и как помага за устойчивото развитие ще разберете в рубриката "Въпрос на избор".

Бри

С вкус на диви гъби и печен лешник

Близък поглед към едно от най-известните френски сирена

Бананите

и техният скрит живот

Людмил Хайдутов пътува из тропиците и разкрива някои тайни на популярните плодове.

Какво да правим с кокосовите орехи?

 

Как да се справите с "твърдоглавците" в няколко стъпки ще научите от Ивелина Иванова.

Трифон Зарезан

от Карабунар до Виена

Василена Чонова-Тасева разказва весели истории  за празника оттук до Австрия.