септември 2010
Броколите
Вегетарианско парти, Плодови сладкиши
Ние от „Меню“ сме отдадени почитатели на традиционния опит в кулинарията, но също и на алтернативните варианти. Затова в този брой се постарахме да има по малко и от двете – тофу от Китай, италиански броколи, парти за вегетарианци и весел ученически обяд.
За всеки има по нещо вкусно и красиво!
Людмил Хайдутов,
редактор
списание „Меню“
Ето и рецептите, които ще намерите в новия, 39-ти брой на списание "Меню":
Ястия с месо
Месно руло с броколи
Сандвич цвете
Сандвич бъги
Телешко с броколи и гъби
Пикантни кюфтенца
Ястия с риба и морски дарове
Скумрия с гъбен сос
Печена пъстърва със сметана и бадеми
Безмесни ястия
Крем супа от броколи
Пудинг от броколи и синьо сирене
Зеленчукови пънчета
Патладжани с праз и маслини
Зеленчукови пържоли
Ризото с гъби
Карфиол и броколи с масло и лешници
Крем от тиквички
Вегетариански миди
Веган шишчета
Зеленчукови рулца
Рошави патладжани на фурна
Десерти
Бананови мъфини с карамел
Чийзкейк с матча, бял шоколад и малини
Торта от сирене
Пълнени печени праскови
Бърз сладкиш с пъпеш и зехтин
Шоколадова торта с лавандула
В МЕНЮ 39 пише и за:
Веселина Маринова навлиза в дебрите на кулинарната история, ботаниката и природната медицина, за да ви запознае с вкусните броколи.
Как един древен продукт от Китай се превръща в световен символ на здравословното хранене? Людмил Хайдутов се опитва да намери отговора на този въпрос.
Констанитн Волев ви запознава с основните идеи на алтернативните начини на хранене.
10 идеи за млечен шейк
Освежете горещия ден с някоя от вкусните идеи за популярната лятна напитка.