декември 2013
Вкусни снежни празници
Баклава, Домашна наденица, Постно празнично меню
В новия брой 72 на МЕНЮ празнуваме. Празнуваме зимата, новата година, Рождество, любимите хора със зимни имена, хората, които се грижат за храната ни и тези, които ни помагат да разберем, защо храната е важна.
Рецептите, създадени от шеф Ивелина Иванова, както винаги са разнообразни – постни и с месо, традиционни и модерни, български и от останалия свят. Тя ще ви покаже как се точат автентични турски баклави и как се прави домашна наденица.
Ще ви разкажем за мандра „Могила“ в Годеч и за софийския ресторант „Грозд“. А с доза хумор, но и много сериозно, ще подсетим и за кулинарните провали на изминаващата година.
Нека празнуваме зимата заедно и много вкусно!
Рецептите в брой 72:
Постни ястия
Салата с нар в ябълки
Постна питка
Кюфтенца от булгур и леща
Терин от кестени и пащърнак
Постна пастила с кускус
Пълнена тиква с кафяв ориз и зеленчуци
Пълнен червен лук
Салата от нар и леща
Топла салата от тиква и нахут
Бързи веган соба нудъли
Пържена туршийка
Безмесни ястия
Баница с късмети
Питка с парà
Суфле от синьо сирене
Ястия с риба
Севиче от сьомга с ароматна брускета
Хрупкаво филе от клариас на фурна
Ястия с месо
Супа от телешки език
Печени пълнени картофи
Пълнено прасенце
Драглишка капама
Пуешки кюфтенца с шамфъстък
Куба хамут
Телешко кълцано по родопски
Свински джоланчета на фурна
Родопски сарми
Сурова едро смляна наденица
Италианска наденица
Десерти
Тиквен сладкиш
Турска точена баклава
Макарони с тиква на фурна
Джинджифилови бисквитки
Празнична халва
Карамелен сюнгер
Домашни шоколадови трюфели
Малинов чийзкейк в буркан
Мъфини със сушени плодове
Млечна баница
И още:
Време за Бъдни вечер
Вкусни пости за една влюбена зима
Сезони
На топло до печката
5 продукта
Постни идеи с минимум съставки
Българско празнично меню
Вещи в занаята
Баклава
Бързи рецепти
Меню с приятели
Дафар Шабан за храната и младежта
Неустоимо
Десерти за подарък
Меню навън
Ресторант "Грозд"
На фокус
За наденицата с удивление
Вещи в занаята
Домашна наденица
От натура
Мандра "Могила" в Годеч
Тенденции
Кулинарните провали на 2013
Читателско меню
Фотозагадка
Вкусна история