Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 72
декември 2013

Вкусни снежни празници

Баклава, Домашна наденица, Постно празнично меню

Снимка за списание

В новия брой 72 на МЕНЮ празнуваме. Празнуваме зимата, новата година, Рождество, любимите хора със зимни имена, хората, които се грижат за храната ни и тези, които ни помагат да разберем, защо храната е важна.

 

Рецептите, създадени от шеф Ивелина Иванова, както винаги са разнообразни – постни и с месо, традиционни и модерни, български и от останалия свят. Тя ще ви покаже как се точат автентични турски баклави и как се прави домашна наденица.

Ще ви разкажем за мандра „Могила“ в Годеч и за софийския ресторант „Грозд“. А с доза хумор, но и много сериозно, ще подсетим и за кулинарните провали на изминаващата година.

Нека празнуваме зимата заедно и много вкусно!

Рецептите в брой 72: 

Постни ястия
Салата с нар в ябълки
Постна питка
Кюфтенца от булгур и леща
Терин от кестени и пащърнак
Постна пастила с кускус
Пълнена тиква с кафяв ориз и зеленчуци
Пълнен червен лук
Салата от нар и леща
Топла салата от тиква и нахут
Бързи веган соба нудъли
Пържена туршийка

Безмесни ястия
Баница с късмети
Питка с парà
Суфле от синьо сирене

Ястия с риба
Севиче от сьомга с ароматна брускета
Хрупкаво филе от клариас на фурна

Ястия с месо
Супа от телешки език
Печени пълнени картофи
Пълнено прасенце
Драглишка капама
Пуешки кюфтенца с шамфъстък
Куба хамут
Телешко кълцано по родопски
Свински джоланчета на фурна
Родопски сарми
Сурова едро смляна наденица
Италианска наденица

Десерти
Тиквен сладкиш
Турска точена баклава
Макарони с тиква на фурна
Джинджифилови бисквитки
Празнична халва
Карамелен сюнгер
Домашни шоколадови трюфели
Малинов чийзкейк в буркан
Мъфини със сушени плодове
Млечна баница 

И още:

Време за Бъдни вечер
Вкусни пости за една влюбена зима

Сезони
На топло до печката

5 продукта
Постни идеи с минимум съставки

Българско празнично меню

Вещи в занаята
Баклава

Бързи рецепти

Меню с приятели
Дафар Шабан за храната и младежта

Неустоимо
Десерти за подарък

Меню навън
Ресторант "Грозд"

На фокус
За наденицата с удивление

Вещи в занаята
Домашна наденица

От натура
Мандра "Могила" в Годеч

Тенденции
Кулинарните провали на 2013

Читателско меню
Фотозагадка
Вкусна история