Кулинарната история се пише пред очите ни. Практически непозната в България допреди 10-12 години храна вече е част от менюто в детските градини и от асортимента дори и на малки магазинчета за хранителни ст...
Преди няколко години някакъв явно предприемчив българин опита да се пребори с кризата, като предложи на пазара нов артикул. „Предлагам камъни за натискане на кисело зеле или туршия”, гласеше ...
По неясни причини някои популярни и ценени в цял свят плодове и зеленчуци не намират своето заслужено място в българските кухни. Дори да оставим настрана деликатеси като аспержите или пък “ек...
Петте зелени пръста на Юпитер - така фермерите в Древен Рим наричат красивите броколи, очевидно вдъхновени от плътните, гладки, светлозелени разклонения в основата на короната им. Броколите са любима ...
В постмодерното ни общество с толкова изявени консумеризъм и мултикултурализъм е съвсем естествено една практически непозната в Европа храна за десетина години да се превърне едва ли не в задължителна част от съвреме...
Съществува легенда, според която скоро след раждането на Христос светото семейство прекосява планините на Юдея по пътя си от Витлеем към Египет, бягайки от войниците на цар Ирод. Близо до малко селище Мари...
Гай лан, чой сум, моа гуа, тат сои... В България все още не познаваме добре, даже никак, азиатските зеленчуци с двусрични китайски имена, но един от тях, наречен бок чой (пак чой) бавно си прокарва път към скромния...
Вероятно знаете, че шафранът е най-скъпата подправка, а белият трюфел – най-скъпата гъба, но едва ли се досещате кой е най-скъпият зеленчук. Всъщност е съвсем възможно да минавате покрай него всеки ден...