Начало За нас Реклама Контакти

Чатни с физалис

Снимка за Чатни с физалис
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Това пикантно, сладко и кисело чатни е подходящо за сервиране с колбаси, свински и телешки пържоли, месни рула.

СъставНеобходими продукти за 250 - 300 г

  1. 1 ч. ч. физалис
  2. 1 глава лук
  3. 3 ябълки
  4. 1 зелена чушка
  5. 2 червени чушки
  6. 1 ч. ч. захар
  7. ½ ч. л. сол
  8. 6 с. л. оцет
  9. ½ ч. л. смлян бахар
  10. ½ ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се нарязва на ситно. Чушките се нарязват на парченца около 1 см. Ябълките се нарязват на кубчета около 2 см.

  2. 2.

    Обвивката на физалисите се маха и се измиват добре. Всички продукти се смесват и се слагат да заврат. Огънят се намалява и кетчупът се вари до сгъстяване, като се разбърква от време на време.

  3. 3.

    Готовото чатни може да се съхрани в хладилника до 10 дни или още горещо да се сложи в буркани и да се затвори добре и да се оставят да изстинат, обърнати с капачката надолу.


Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари