Чатни с физалис
Това пикантно, сладко и кисело чатни е подходящо за сервиране с колбаси, свински и телешки пържоли, месни рула.
СъставНеобходими продукти за 250 - 300 г
- 1 ч. ч. физалис
- 1 глава лук
- 3 ябълки
- 1 зелена чушка
- 2 червени чушки
- 1 ч. ч. захар
- ½ ч. л. сол
- 6 с. л. оцет
- ½ ч. л. смлян бахар
- ½ ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се нарязва на ситно. Чушките се нарязват на парченца около 1 см. Ябълките се нарязват на кубчета около 2 см.
- 2.
Обвивката на физалисите се маха и се измиват добре. Всички продукти се смесват и се слагат да заврат. Огънят се намалява и кетчупът се вари до сгъстяване, като се разбърква от време на време.
- 3.
Готовото чатни може да се съхрани в хладилника до 10 дни или още горещо да се сложи в буркани и да се затвори добре и да се оставят да изстинат, обърнати с капачката надолу.
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари