Начало За нас Реклама Контакти

Разядка от орехи и чесън

Снимка за Разядка от орехи и чесън
10
Време за приготвяне: 10 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Значението на хляба за българското хранене е огромно и често той е бил едва ли не единствената храна на масата. Затова в миналото са се появили евтини начини той да стане още по-вкусен. Чесновата разядка е само един, но изключително апетитен пример за това.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 скилидки чесън
  • ½ ч. л. самардала
  • 1 ч. ч. орехи
  • 50 - 70 мл зехтин

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чесънът се счуква в хаванче заедно със самардалата. Добавят се по малко орехите и зехтина. Счукват се, докато се получи пастообразна смес.

  • 2.

    Разядката се поднася с пълнозърнест хляб, прясно сирене и сезонни зеленчуци.
     

Февр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари