Разядка от орехи и чесън
10
Време за приготвяне: 10 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Значението на хляба за българското хранене е огромно и често той е бил едва ли не единствената храна на масата. Затова в миналото са се появили евтини начини той да стане още по-вкусен. Чесновата разядка е само един, но изключително апетитен пример за това.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 скилидки чесън
- ½ ч. л. самардала
- 1 ч. ч. орехи
- 50 - 70 мл зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Чесънът се счуква в хаванче заедно със самардалата. Добавят се по малко орехите и зехтина. Счукват се, докато се получи пастообразна смес.
- 2.
Разядката се поднася с пълнозърнест хляб, прясно сирене и сезонни зеленчуци.
Февр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари