Скордаля с хляб
Класическата българска версия на соса за риба скордаля се приготвя с хляб. Обикновено у нас мазнината би била рафинирано слънчогледово олио, но всеки ще се съгласи, че зехтнът е по-вкусната и по-здравословна алтернатива.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 150 г среда от отлежал бял хляб
- 200 мл студена вода
- 2 с. л. винен оцет
- 4 - 6 скилидки чесън
- сол на вкус
- 150 мл лек зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Кората на хляба се изрязва и останалата част се накисва в студената вода за 10 мин.
- 2.
Изстисква се и се пасира заедно с оцета, сол на вкус и чесъна. Постепенно се прибавя зехтинът, докато сосът продължава да се пасира.
Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари