Начало За нас Реклама Контакти

Телешки стек с картофена дантела

Снимка за Телешки стек с картофена дантела
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Телешкият стек често е специалитетът в класните ресторанти, но ако следвате нашата рецепта със сигурност ще постигнете отличен резултат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г телешко бонфиле
  • 1 с. л. шарен пипер
  • 2 големи картофа
  • 200 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г масло
  •  сол на вкус
  • за соса
  • 250 мл телешки бульон
  • 100 мл червено вино
  • 1 малка глава лук
  • 50 г бекон
  • 1 ч. л. нишесте
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде, по възможност на дълги ивици. Подправят се със сол и пипер и се слага 1 с. л. масло. Върху хартията за печене картофите се оформят на кръгове. Пекат се в загрята фурна на 200° С докато порозовеят и станат хрупкави.

  2. 2.

    Месото се нарязва на стекове, подправя се със сол и шарен пипер и се изпича в добре загрят тиган от двете страни.

  3. 3.

    Една супена лъжица от маслото се загрява в тиган, слагат се чесънът и спанакът, посоляват се и се разбъркват, докато спанакът позавехне.

  4. 4.

    Сосът се приготвя, като лукът и беконът се запържват в малко масло. Прибавят се виното и бульонът. Когато течността се изпари наполовина, се сгъстява с нишестето, разтворено в лъжица студена вода.

  5. 5.

    От спанака се оформя канапе, отгоре се слага парче стек, кръгче хрупкави картофи и лъжица сос.


Подходящи типове вина
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари