Тайландски брънч
В неделя, на 4 октомври 2015 Хилтън София ще бъде домакин на тайландски брънч, организиран съвместно с Туристическото представителство на Кралство Тайланд за Балканския полуостров и Почетното консулство в България. Гостите на брънча ще се насладят на най-известните ястия и деликатеси от автентичната тайландска кухня, приготвени лично от Чаясит Шрихом или накратко Лам, главен готвач на Хилтън Букурещ и Андре Токев, главен готвач на Хилтън София.
Роден в малко селце 700 километра северно от Банкок, Чаясит Шрихом (Лам) се премества в Австралия през 70-те години и учи гастрономия в продължение на четири години. Оттогава развива усета си да балансира съставките на своите ястия и да използва пресни сезонни продукти за най-успешните кулинарни комбинации. Той започва кариерата си на готвач в италиански ресторант в Сидни, докато решава да се премести в Европа – първо в Лондон , а след това в Прага. В ресторанта на Хилтън Прага Старе место, Maze, Лам и екипът му допринасят за най-високото кулинарно отличие в ресторантьорството – звезда от Мишлен. Името Лам е една от кулинарните емблеми за хотелите Хилтън, където работи от дълго време.