Начало За нас Реклама Контакти

Пад Тай

Снимка за Пад Тай
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пад Тай е класическо тайландско ястие, което все още трудно може да се опита в автентичния му вариант у нас, заради липсата на традиционните продукти за приготвянето му. Предлагаме ви една адаптирана версия, която, въпреки че твърде леко се доближава до оригинала, е много вкусна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г оризови спагети
  • 2 с. л. сок от лайм
  • 1 с. л. червена къри паста, по желание
  • 1 с. л. паста от тамаринд, по желание
  • 1 с. л. захар
  • 2 с. л. рибен сос
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
  • 200 г пилешко филе, нарязано на малки кубчета
  • 200 г белени скариди
  • 1 ч. ч. соеви кълнове
  • 100 г тофу, нарязано на малки кубчета
  • 2 яйца, леко разбити
  • за гарниране:
  • 4 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  •  нарязан пресен кориандър
  • 1 лайм, нарязан на резени
  • 2 с. л. белени фъстъци

Начин на приготвяне

  • 1.

    Оризовите спагети се приготвят според указанията на опаковката. Изцеждат се.

  • 2.

    Смесват се сокът от лайм, къри пастата, пастата от тамаринд, захарта и рибният сос. Разбъркват се добре.

  • 3.

    В загрятото олио се слагат лукът, чесънът и нарязаната люта чушка. След 1 мин. се слага пилето, разбърква се 3-4 мин. Прибавят се тофуто и скаридите. След 1 мин. се слагат спагетите. Всичко се разбърква и се избутва в едната половина на тигана. В освободената част се изсипват яйцата. Изчаква се да се повтвърдят и се разбъркват с останалите продукти.

  • 4.

    Прибавя се сосът, разбърква се леко и ястието се сервира, гарнирано с пресния лук, кориандъра, фъстъците и резени лайм.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари