Начало За нас Реклама Контакти

Седмица на ресторантите в София

Снимка за Седмица на ресторантите в София

Sofia Restaurant Week - така се нарича новият празник на вкусната и интересна храна в столицата, който започва днес, на 11 септември и ще продължи до 17 - деня на София. 

Софийската седмицата на ресторантите беше открита официално на 10 септември с пресконференция в Музея за история на София от Тодор Чобанов, заместник кмет на столицата, Кристин Милнър, мениджър на инициативата и Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на Метро България, основен спонсор на Sofia Restaurant Week.

Sofia Restaurant Week е фестивал на качествената кухня в София. Събитието продължава една седмица, в случая от 11 до 17 септември 2016 и е формат известен в много градове по света и за пръв път представен в България. През тази седмица, участващите ресторанти предлагат тристепенно меню за фиксирана цена от 25 лева, без включени напитки. Ресторантите са избрани, не само заради специалното качество на храната, а и заради качеството на обслужването, добрия интериор и цялостното преживяване, което предлагат. Sofia Restaurant Week е седмица, в която се празнува наличието на разнообразна, добра и интересна храна в избрани ресторанти в София. Идеята е от една страна вкусните и необикновени авторски ястия на изявени шеф готвачи да станат достъпни за повече хора, а от друга - ресторантьорите да се радват на повече клиенти.

Ето кои са 25-те софийски ресторанта, избрани да участват в Sofia Restaurant Week през септември 2016:

33 Гастронавта, Арбат, Багри, Вино и тапас, Ди Вали, Егур Егур, Едосуши, Избата, Кактус, Кастело ди Сан Марино, Клуб Пушкин, Котилото, Кристал Стейк Хаус, L'Instant, Мармо, Мома, Ориент Гарден, Петру'с, Розе, Seasons (Hilton), Soul Kitchen, Табиет, Таланти, ШафранЩасливото прасе.

Sofia Restaurant Week се организира от издателите на печатните и онлайн гидове в България: Sofia In Your Pocket, Zavedenia.BG, Sofia the Insider's Guide и BulgariaNow.bg.

За своето първо издание организаторите са избрали и сцециална кауза - да подкрепят хората с хронични възпалителни чревни заболявания. Освен като кулинарна фиеста, Sofia Restaurant Week привлича и с още един важен акцент – здравословното хранене и неговото значение за болните от хронични възпалителни чревни заболявания, а именно хората засегнати от улцерозен колит и болест на Крон. За тези пациенти здравословното хранене, качествените и пресни продукти са от особено голяма важност. В знак на съпричастност към хората с възпалителни чревни заболявания всички 25 ресторанта, които се включват в Sofia Restaurant Week ще поставят на видно място специални информационни стикери. Така всички заведения, които участват в Sofia Restaurant Week гарантират вратите им винаги да са отворени за хората с подобни здравословни проблеми.

По-подробна информация относно резервации, менюта и др. може да научите на restaurantweek.bg

Септ. 2016
Рецепти по темата
Коментари