Начало За нас Реклама Контакти

Многолюдно гастрономическо шоу отбеляза рождения ден на МЕТРО Академия

Снимка за Многолюдно гастрономическо шоу отбеляза рождения ден на МЕТРО Академия

През последните 4 години екипът на МЕТРО Академия е сред основните партньори на събития като българското издание на „кулинарните Оскари“ Bocuse d’Or, Кулинарна купа на България, Балканска кулинарна купа и много други. МЕТРО Академия е организирала близо 214 кулинарни курса с над 40 теми, а по отделни програми са обучавани над 1530 курсисти.

МЕТРО Академия отпразнува своя четвърти рожден ден с парти за партньори и клиенти и пъстро гастрономическо шоу, в което 27 топ готвачи от най-добрите български ресторанти и кетъринг компании представиха кулинарни шедьоври от четирите посоки на света – основната тема на празничната вечер.

Професионалният учебен център на МЕТРО Кеш енд Кери България бе създаден преди 4 години, за да фокусира усилията на компанията върху основната й целева група – хотелиери, ресторантьори и кетъринг компании (ХоРеКа).

Димо Димов, вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните готвачи, благодари от името на нейните членове за подкрепата оказвана от страна на МЕТРО Академия за успешното развитие на тяхната гилдия.

Празникът се превърна в истинско кулинарно риалити, в което над 200 гости успяха да проследят „на живо“, на видео екран, финалното приготовление на блюдата и представянето им от самите автори. Кулинарното разнообразие от 4-те посоки на света представиха утвърдени имена като Милен Панев, Радо Кирязов, Димо Димов, Ники Илиев и Георги Ерменков, Кристиян Косев и Георги Добрев, Петър Николов, Ради Стамболов и други. Сред гост-готвачите бяха и победителят от последното издание на Кулинарна купа на България Цветомир Николов, както и българският финалист за европейското издание на конкурса Bocuse d’Or Антонио Иванов и отборът му съставен от Симеон Николов и Юлия Панджерова. За десертите основен принос имаха Ради Стамболов и Алекс Иванчев, а тортата бе дело на Елица Божинова.

Гостите имаха възможност да влязат и в модерно обзаведената кухня, за да опитат десерта сред работната атмосфера на академията, в компанията на професионалните готвачи.  

През последните 4 години екипът на МЕТРО Академия е сред основните партньори на събития като българското издание на „кулинарните Оскари“ Bocuse d’Or, Кулинарна купа на България, Балканска кулинарна купа, „Ресторант на годината“ и много други. МЕТРО Академия е организирала близо 214 кулинарни курса с над 40 теми. По отделни програми са обучавани над 1530 курсисти. На стаж са били много възпитаници от професионалните училища по готварство и туризъм. Програма „МЕТРО Академия на колела“ е имала десетки гостувания в цяла България, за да подкрепи бизнес партньори на МЕТРО на място. МЕТРО Академия е и мястото, което кулинарни блогъри и любителите на хубавата храна вече разпознават като пространство за интересни събития и срещи.
 

Февр. 2016
Рецепти по темата
Коментари