Кулинария за напреднали във венециански стил
Броени дни преди началото на венецианския карнавал, на визита в София е един от топ готвачите на Венеция – шеф Роберто дал Сено. Посещението му, по покана на HRC Culinary Academy, включва демонстрации за професионалисти в кулинарията и дегустационна вечеря за ценителите на хубавата италианска храна.
На 27 януари, сряда, в ресторанта на Академията, "Таланти" (ул. Петър Берон 9), шеф дал Сено ще покаже висш пилотаж в кухнята и ще представи специално 6-степенно меню Усещане за Венеция. Темата е вдъхновена от мястото, чиято кухня шеф Дал Сено ръководи – изключителния комплекс St. Regis San Clemente, разположен на частен остров във венецианската лагуна. Основното ястие е от агнешко – с хрупкава коричка от кафе, сладко-кисел лук, пюре от моркови и тънка гофрета от полента. Но любителите на истинската италианска паста също няма да останат разочаровани от менюто.
По време на посещението си гостът проведе и два майсторски класа за приготвяне на прясна паста за курсистите и приятелите на Академия HRC, където бяха разкрити много от тайните и развенчани някои от митовете за нейното приготвяне. Един от тези митове е, че за да се слепят крайчетата на тестото за пресни равиоли се използва вода. Всъщност перфектното тесто слепва само!
За подобни събития следете какво се случва в Кулинарна академия HRC, защото този виртуозен гост няма да е последният, а тематичните вечери в ресторант "Таланти" са всяка седмица. А ако се чувствате готови за „голямата кухня“, приемът на курсисти за 2016 вече е открит, а за изявените таланти има сериозни стипендии.