Начало За нас Реклама Контакти

Телешки дроб по венециански

Снимка за Телешки дроб по венециански
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

За черния дроб се носят какви ли не легенди. Бил вреден, имало опасност от "луда крава" и какво ли не още. Той е обаче един от най-хранителните и евтини животински продукти, приготвя се лесно и бързо. За да бъде вкусен, е важно да се осолява след като се приготви и да не се обработва прекалено дълго.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г телешки дроб
  • 4 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 2 с. л. олио
  • 50 г масло, нарязано на малки кубчета
  • 100 мл бяло вино
  • 1 лимон, нарязан на кръгчета
  • 1 връзка магданоз, нарязана на ситно
  •   сол
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Дробът се обелва от ципата, нарязва се на тънки парчета и се почиства от кръвоносните съдове. Измива се и се подсушава добре.

  2. 2.

    Лукът се запържва в олиото до златисто, прибавят се парчетата дроб и се запържват 3-4 мин., слага се виното, ври още 4 мин., подправя се със сол и пипер, слага се маслото и леко се разбърква, изсипва се в плато, поръсва се с магданоза и се украсява с резенчета лимон.


Подходящи типове вина
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари