Фестивал на тайландската кухня

Традиционният за София фестивал на тайланската кухня, организиран съвместно с Туристическото представителство на Кралство Тайланд за Балканския полуостров и Почетното консулство на азиатската страна в България, се провежда в столичния хотел Хилтън през цялата седмицата до 21 февруари.
По време на кулинарния празник гостите могат да опитат автентична тайландска кухня, приготвена с първокласни пресни продукти. Най-интересните и известни национални ястия и деликатеси ще бъдат създадени от Чаясит Шрихом, наричан от всички Лам, главен готвач на Хилтън Букурещ и Андре Токев, главен готвач на Хилтън София.
Тайландецът Лам започва кариерата си в италиански ресторант в Сидни, после се премества в Европа - отначало в Лондон , а след това в Прага. В ресторанта на Хилтън Прага Старе место Maze той е назначен за помощник шеф-готвач. Благодарение на Лам и екипа му ресторантът получава най-високото и желано кулинарно отличие – звезда от гида Мишлен. Кулинарният талант на Лам е високо оценен от веригата Хилтън и той помага за откриването на няколко знакови хотела, включително Хилтън Ливърпул и луксозния Лондон Сайън Парк, част от марката Уолдорф Астория.
Андре Токев, шеф-готвач на Хилтън София и председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, е един от най-даровитите и най-признати в европейски мащаб наши шеф-готвачи.
Всяка вечер до 21 февруари двамата майстори ще предлагат тайландски бюфет изобилстващ от нудъли, месо на скара, риби и екзотични салати. Цената на човек за вечеря е 49,00 лева.