Тай пиле с азиатски спагети
Бърза и изключително ефектна рецепта с екзотичен привкус. Пилешкото месо е ароматизирано със соев сос, джинджифил, чесън и пресен лук, а спагетите с яйца добавят заключителната плътност на това тайландско ястие, което безпроблемно може да се изпълни в български условия.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г пилешко филе, нарязано на тънки ивици
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. соев сос
- 500 г тънки азиатски спагети с яйца
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 с. л. нарязан пресен джинджифил
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 200 г спанак, нарязан на ситно
- 1 ч. ч. замразена или консервирана бейби царевица
- 1 ч. ч. кокосово мляко
- 100 г чери домати, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Спагетите се слагат да се сварят в подсолена вода за 4 мин., след което се отцеждат.
- 2.
Месото се разбърква със соевия сос и се запържва в сгорещеното олио за 5-6 мин., докато придобие златист цвят. Добавят се чесънът, джинджифилът, лукът, спанакът и царевицата. След 3 мин. се налива млякото. Слагат се доматчетата, срязани на четири. След като всичко покъкри 2 мин., се смесва със спагетите и се сервира.
Вариации - Опитайте с други зеленчуци - грах, чушки и т.н.