Начало За нас Реклама Контакти

Alimentaria събира 50 Мишлен-звезди

Снимка за Alimentaria събира 50 Мишлен-звезди

Alimentaria 2014, която ще се проведе от 31 март до 3 април 2014 в Барселона, е международният салон за храни и напитки с най-богатата програма от кулинарни събития и представления. Главната новост на това издание е The Alimentaria Experience, която ще събере 50 от най-добрите шеф-готвачи в момента. Салонът ще представи за пръв път и Cocktail & Spirits, с демонстрации на най-добрите бартендъри. Отново ще присъстват изключително успешните Vinorum – зона за винени дегустации, лекции и майсторски класове, „Испания, страната на 100-те сирена“ и „Тезгях на гурме зехтините“.

Кулинарните пространства, демонстрации и дегустации по време на Салона са, по думите на директора на Alimentaria Х. Антони Валс „една прожекция пред хилядите чуждестранни търговци, които посещават Салона, на качеството и богатството на испанските продукти и огромния потенциал на испанската гастрономия, която е световно призната“. Изложението дава силен импулс на съюза между храната, туризма и гастрономията, а тези три сектора съставляват 25% от брутния вътрешен продукт на Испания и в тях са заети повече от 3 милиона души.

Гастро- номия

The Alimentaria Experience е новаторско гастрономическо пространство, което ще събере 50 шеф-готвачи, чиито звезди от гида „Мишлен“ общо надхвърлят 50. Между тях са прочутите испанци Жоан Рока, Хуан Мари Арзак, Кике Дакоста, Педро Субихана и Карме Рускальеда.
Посетителите ще се радват на уникалното преживяване да видят отблизо в групи по 18 човека как готвят някои най-добрите шеф-готвачи в света, да опитват ястията им и да участват в интерактивната работилница.
Един от най-звездните моменти ще бъде т. нар. „Готварско шоу 10 звезди“, в което Дани Гарсия, Пако Перес, Начо Мансано, Пако Ронсеро и Рамон Фрейша (с по две звезди „Мишлен“ всеки от тях) ще готвят едновременно.

Сиренарски справочник

Под наименованието „Справочник“ изложбата „Испания, страната на 100-те сирена“ ще направи преглед на испанската сиренарска продукция през последните 20 години. Между подбраните сирена-съкровища има едно занаятийско манчего gran reserva, избрано за най-доброто сирене в света за 2012 година.

Година Испания-Япония

Японската гастрономия също ще е сред главните герои на Alimentaria по повод обявената Година Испания-Япония, която отбелязва 400-ия юбилей на отношенията между двете държави. Интересен е дебатът за средиземноморската и японската кухня с участието на Карме Рускальеда (с ресотрант в Токио) и Кейсуке Мацушим (с еднозвезден ресторант във Франция). Предвидени са и работилници за японски продукти като саке, тофу, водорасли или мисо.

За Alimentaria 2014

Alimentaria, едно от най-големите изложения в света за храни и напитки, отново ще събере повече от 3 800 фирми от сектора. От 31 март до 3 април Барселона ще се превърне в столица на храната, виното и гастрономията с 14 салона посветени на отделните сектори, 95 000 кв. м. и 140 000 посетители от 140 страни. Износът, иновациите, екологично чистата храна, гастрономията и новите тенденции в храните и напитките ще бъдат сред главните акценти на Салона.
 

от Меню Февр. 2014
Рецепти по темата
Коментари