Начало За нас Реклама Контакти

Пъстърва на тиган със зеленчуков сос

Снимка за Пъстърва на тиган със зеленчуков сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съвсем уместно пъстървата се бори за първото място в класацията за най-вкусна сладководна риба по нашите земи. За да й се даде шанс, тя не трябва да бъде готвена повече от десетина минути. Времето се увеличава с няколко минути, ако рибата е едра, а нашата съзтезателка печели допълнителни точки от ароматния зеленчуков сос.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 малки цели пъстърви
  • 4 с. л. масло
  • 2 глави лук, нарязан на ситно
  • 1 голям морков, настърган
  • 1 селъри, нарязан на ситно, по желание
  • ½ ч. ч. магданоз, нарязан на ситно
  • ½ ч. ч. копър, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 4 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 200 мл бяло вино
  • 4 с. л. лимонов сок
  •   черен пипер на вкус
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се сгорещява в тиган и в него се задушават лукът, морковът и селърито за 4-5 мин. Сместа се разделя на 4 части.

  2. 2.

    Пъстървите се почистват и всяка се поръсва отвън и отвътре с 1 ч. л. от MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.

  3. 3.

    Всяка от рибите се приготвя самостоятелно в четирите отделени части от задушените зеленчуци, като се поставя в тигана върху сместа и се задушава по 3 мин. от всяка страна. Слагат се магданозът, копърът и лимоновата кора. Добавя се по 50 мл вино на пъстърва, оставя се да поври 2 мин, покрива се с капак и къкри още 2-3 мин. Залива се с лимоновия сок и се сервира.


Галерия
Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари