Начало За нас Реклама Контакти

Пикантно руло от риба с файншмекер салата

Снимка за Пикантно руло от риба с файншмекер салата
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта открихме в тетрадка със записки от готварски курс от 30-те години. Feinschmecker е немският еквивалент на френския гурман и не случайно богатата салата е кръстена така. Все пак добре оформените рибни рула са истинските звезди в изисканото ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 филета от сом или пъстърва
  • 2 сварени яйца, нарязани на ситно
  • 1 с. л. меко масло
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 2 с. л. зехтин
  •  сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
  • за салатата: 
  • 4 средни домата
  • 2 картофа
  • 2 моркова 
  • 100 г зелен фасул
  • 200 г карфиол
  • 100 г броколи
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. лимонов сок
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Филетата се поръсват със сол, пипер и лимонов сок. Яйцата се разбъркват с маслото, лимоновата кора, копъра и леко се посоляват. Рибните филета се навиват на руло с лъжица от плънката. Закрепват се с клечка за зъби и се слагат в хладилника за 30-40 мин.

  • 2.

    Рибните рула се слагат в тавичка, поръсват се със зехтина и се пекат във фурна загрята до 180° С за около 20 мин., докато се зачервят. Ако филетата са големи, рулата се разрязват напречно на две.

  • 3.

    Доматите се попарват във вряща вода за 30 сек., слагат се в ледена вода, обелват се, отрязва им се капаче и се издълбават с лъжичка.

  • 4.

    Картофите и морковите се обелват и се слагат във вряща подсолена вода. След 10 мин. се добавя зеленият фасул. След още 3 мин. се слагат карфиолът и броколите. След 3-4 мин. всички зеленчуци се отцеждат, и докато са горещи, се нарязват на малки кубчета, и се заливат със зехтин, лимонов сок и сол на вкус. Подправят се с черен пипер и с получената смес се пълнят доматите.

Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари