Начало За нас Реклама Контакти

Цяла риба, печена в морска сол със сос от майонеза MAGGI

Снимка за Цяла риба, печена в морска сол със сос от майонеза MAGGI
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 бр. цяла риба костур, калкан, пъстърва, барбун или сьомга
  • 1 ч. ч. ароматни треви - босилек, магданоз, копър, дафинов лист
  • ½ бр. лимон, обелен и нарязан на резени
  • 1.5 кг морска сол
  • за соса:
  • 200 г / 1 ч. ч. Пикантна майонеза MAGGI
  • 2 с. л. заквасена с метана или кисело мляко
  •   сол на вкус
  •   лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тавичка за печене се поставя двоен пласт алуминиево фолио и върху него се посипва 2 см от едрата сол.

  2. 2.

    Изчистената предварително риба се напълва с ароматните треви и лимонови резени. Поставя се върху солта и се покрива с още 2 см морска сол.

  3. 3.

    Краищата на фолиото се повдигат и се намачкват около рибата. Горният слой сол се напръсква с вода, за да се оформи кора. Така подготвената риба се пече на 230°С 10 мин. за всеки 450 г риба.

  4. 4.

    След това се изважда от фурната и се поставя да постои още 15 мин. Кората внимателно се разчупва и се маха. Внимава се да не се нарани кожата на рибата, за да не се пресоли месото на рибата.

  5. 5.

    Всички продукти за соса се объркват добре. Сосът се сервира в купичка с рибата.


Галерия
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари