Фунийки от пушена сьомга, пълнени със сирене крема
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
За тютюневите изделия се твърди, че не били особено здравословни. Нашите пурички обаче можете спокойно да предложите дори и на най-взискателните си гости, които ще ги ометат на бърза ръка, без дори да се замислят, дали не вредят на здравето си. Защото комбинацията, която сме използвали за направата им, е направо пленителна!
СъставНеобходими продукти за 8-10 броя
- 250 г фино нарязана пушена сьомга
- 250 г сирене, тип крема или рикота
- 3 стръка пресен лук
- 1 с. л. каперси или нарязани на дребно киели краставички
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 ч. л. нарязан на ситно копър
- лимонов сок на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пушената сьомга се разделя на правоъгълни парчета.
- 2.
Разбъркват се добре сиренето, лукът, чушката, каперсите, копърът, лимоновият сок, солта и пиперът. Полученият пълнеж се слага в основата на всяко парче риба и се завива на фунийка или пуричка.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари