Пъстри сандвичи
СъставНеобходими продукти за 8 броя
- 8 филии бял хляб за тостер
- 4 филии ръжен хляб
- за зеленото крем-сирене:
- 100 г крем-сирене
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л. листенца от прясна мащерка
- ½ скилидка чесън, ситно нарязан
- сол на вкус
- за оранжевия крем:
- 200 г топено сирене със стайна температура
- 1 печена чушка, ситно нарязана, със стайна температура
- за украса:
-
крем-сирене, чери доматчета, резени прясна чушка, пера зелен лук
Начин на приготвяне
- 1.
Крем-сиренето се пасира с магданоза, мащерката, чесъна и се подправя със солта.
- 2.
Топеното сирене се пасира с чушката.
- 3.
Филиите хляб се слепват по три с двата вида пълнеж, като посредата трябва да остане ръженият хляб. Горните филии се намазват с тънък слой от крем-сиренето. Увиват се с фолио и се слагат да се охладят 1-2 часа.
- 4.
Изрязват се корите на слепените филии и се нарязват по диагонал на 8 триъгълни сандвича. Украсяват се с крем-сирене и зеленчуци.
Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари