Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави кули

Снимка за Хрупкави кули
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Вдъхновеното използване на обичайни продукти води до вкусни и ефектни резултати. Така в тази рецепта от кори за баница се получават фини хрупкави "сандвичи" с богата плънка.

СъставНеобходими продукти за 8 броя

  1. 3 кори за баница
  2. 2 с. л. масло
  3. 1 щипка риган
  4. 1 скилидка чесън, пресована
  5. за пълнежа:
  6. 200 г шунка
  7. 200 г крем-сирене
  8. за пълнежа с авокадо:
  9. 1 меко авокадо
  10. 1 с. л. лимонов сок
  11. 1 скилидка чесън, пасирана
  12. 1 с. л. заквасена сметана
  13. 1 зелена чушка
  14. за декорация:
  15. 1 червена чушка
  16. ½ краставица
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се стопява с ригана и чесъна. Две от корите се намазват с четка с чесновото масло. Слагат се една върху друга, най-отгоре се поставя ненамазаната кора. Притискат се добре. Нарязват се на квадрати със страна 10 см, а всеки квадрат се срязва по диагонал на 2 триъгълника. Тавичка за печене се обръща с дъното нагоре. Отгоре се поставя хартия за печене и се подреждат триъгълниците. Намазват се с останалото ароматно масло. Покриват се с друг лист хартия за печене. Отгоре се поставя друга тавичка с тежест и се слагат за 10 - 15 мин. в загрята фурна на 160° С.

  2. 2.

    Шунката се нарязва на триъгълници с размерите на триъгълниците от кори за баница.

  3. 3.

    За пълнежа с авокадо плодът се обелва и се намачква с вилица заедно с чесъна, сметаната, сол и лимонов сок на вкус. Добавя се нарязаната на ситно зелена чушка.

  4. 4.

    Подреждат се по 3 триъгълника от кори, които се слепват последователно с разбитото крем-сирене и пастет от авокадо, като между средната и горната кора се слага и резен шунка. Отгоре кулите се гарнират с авокадо, резени краставица и червена чушка.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари