Начало За нас Реклама Контакти

Зърнена салата

Снимка за Зърнена салата
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази салата от два вида ориз и елда е подходяща за постещи, за запалените любители на здравословната кухня и за всички, които обичат добрата храна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. кафяв ориз
  • ½ ч. ч. елда
  • ½ ч. ч. черен ориз
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 1-2 с. л. балсамов оцет
  • 2 с. л. MAGGI® Унисос
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. нарязан копър
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязанa

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Двата вида ориз и елдата се измиват под течаща вода, поръсват се с натрошения MAGGI® Зеленчуков бульон и се слагат да се сварят с 3 ч.ч. вода за 15 мин. в тенджера под налягане на много слаб огън.

  2. 2.

    Тенджерата се залива със студена вода веднага щом се свали от огъня, и когато парата престане да излиза, се отваря. Ако се използва обикновена тенджера, оризът и елдата се заливат с 4 ч.ч. вода, натрошава се бульонът и се вари под капак на слаб огън, докато започнат да се образуват дупки по повърхността на ориза. Котлонът се изключва и съдът се оставя да постои с капака още 15 мин. Ако е останала течност, оризът се прецежда.

  3. 3.

    В купа се приготвя заливката за салатата. Смесват се MAGGI® Унисос, зехтинът, балсамовият оцет, копърът, магданозът и чесънът.

  4. 4.

    Салатата се разбърква и се сервира топла или студена.


Галерия
Подходящи типове вина
Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари