Начало За нас Реклама Контакти

Зрял фасул с манатарки

Снимка за Зрял фасул с манатарки
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В тази рецепта към класическата боб чорба със сланина са добавени манатарки. И се получава добре.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г зрял фасул
  2. 2 с. л. сушени манатарки
  3. 200 г манатарки, пресни или замразени
  4. 1 морков, ситно нарязан
  5. 1 стрък селъри, ситно нарязан
  6. 1 глава лук, ситно нарязана
  7. 1 с. л. зехтин Classic
  8. 50 г сланина или бекон, ситно нарязана
  9. 1 червена чушка, ситно нарязана
  10. 1 с. л. джоджен
  11. 2 домата, обелени и нарязани на ситно
  12.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бобът се накисва предварително за 12 часа и водата се изхвърля. Вари се 5 мин. на много силен огън и отново се отцежда. После се слага да се вари за 30 мин.

  2. 2.

    Сушените манатарки се накисват в гореща вода за 20 мин.

  3. 3.

    Към боба се добавят морковът, селърито, лукът и нарязаните сушени манатарки заедно с водата от накисването. Бобът се вари заедно със зеленчуците до готовност и се посолява на вкус.

  4. 4.

    Зехтинът се сгорещява в тиган и в него се запържва сланината до зачервяване. Добавят се пресните манатарки, чушката и джодженът. След 6-7 мин. се слагат доматите и се разбърква още 5 мин.

  5. 5.

    Сместа от тигана се изсипва във врящия боб, разбърква се добре и се поднася.


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари