Салата с нектарини и прошуто
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Сладките нектарини се свързват вкусно със солено-пикантното пармиджано, което често има отчетливи плодови аромати. Тяхната двойка пък се разбира изключително добре с прошутото.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. рукола
- 2 ч. ч. листа млад спанак или айсберг
- 2 нектарини
- 50 г пармиджано
- 50 г прошуто, фино нарязано
- за дресинга:
- 1 с. л. балсамов оцет
- 1 ч. л. мед
- 4 с. л. зехтин
- смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Съставките за дресинга се разбиват до емулсия.
- 2.
В купа се смесват листата рукола, спанак или айсберг с резените нектарини.
- 3.
Всичко се разбърква с дресинга. Отгоре се слагат пармиджаното, нарязано на люспи с помощта на белачка за зеленчуци, и прошутото. Поднася се с препечен селски хляб.
Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари