Начало За нас Реклама Контакти

Салата с нектарини и прошуто

Снимка за Салата с нектарини и прошуто
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладките нектарини се свързват вкусно със солено-пикантното пармиджано, което често има отчетливи плодови аромати. Тяхната двойка пък се разбира изключително добре с прошутото.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 ч. ч. рукола
  2. 2 ч. ч. листа млад спанак или айсберг
  3. 2 нектарини
  4. 50 г пармиджано
  5. 50 г прошуто, фино нарязано
  6. за дресинга:
  7. 1 с. л. балсамов оцет
  8. 1 ч. л. мед
  9. 4 с. л. зехтин
  10.  смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Съставките за дресинга се разбиват до емулсия.

  2. 2.

    В купа се смесват листата рукола, спанак или айсберг с резените нектарини.

  3. 3.

    Всичко се разбърква с дресинга. Отгоре се слагат пармиджаното, нарязано на люспи с помощта на белачка за зеленчуци, и прошутото. Поднася се с препечен селски хляб.

Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари