Начало За нас Реклама Контакти

Зелен фасул с наденички в пергамент

Снимка за Зелен фасул с наденички в пергамент
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Зеленият фасул и пресните картофи са едни от най-вкусните дарове на лятото и всяко ястие, което ги съчетава, заслужава поздравления и притихнали дъвчещи хора.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г зелен фасул
  • 500 г пресни картофи
  • 400 г пушени наденички
  • 2 стръка пресен чесън, нарязани
  • 4 с. л. джоджен, нарязан
  • 4 с. л. зехтин или олио
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Слагат се да заврат 2 л подсолена вода. Пуска се зеленият фасул за 4 мин., изважда се. Слагат се нарязаните картофи се оставят на тих огън за 12 мин. Изваждат се и се подсушават.

  • 2.

    От хартия за печене се изрязват 4 кръга с диаметър 40 см. Прегъват се на две. В долната половина се разпределят картофите, върху тях фасулът, посоляват се и се подправят с черен пипер. Отгоре се слагат нарязаните наденички и нарязан пресен чесън. Поръсват се с джоджена и лъжица зехтин или олио и се затварят с горната част на кръга. Ръбовете се прегъват така, че полукръгът да се затвори плътно.

  • 3.

    Слагат се в тавичка и се пекат 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.

Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари