Зелен фасул с наденички в пергамент
Зеленият фасул и пресните картофи са едни от най-вкусните дарове на лятото и всяко ястие, което ги съчетава, заслужава поздравления и притихнали дъвчещи хора.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г зелен фасул
- 500 г пресни картофи
- 400 г пушени наденички
- 2 стръка пресен чесън, нарязани
- 4 с. л. джоджен, нарязан
- 4 с. л. зехтин или олио
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Слагат се да заврат 2 л подсолена вода. Пуска се зеленият фасул за 4 мин., изважда се. Слагат се нарязаните картофи се оставят на тих огън за 12 мин. Изваждат се и се подсушават.
- 2.
От хартия за печене се изрязват 4 кръга с диаметър 40 см. Прегъват се на две. В долната половина се разпределят картофите, върху тях фасулът, посоляват се и се подправят с черен пипер. Отгоре се слагат нарязаните наденички и нарязан пресен чесън. Поръсват се с джоджена и лъжица зехтин или олио и се затварят с горната част на кръга. Ръбовете се прегъват така, че полукръгът да се затвори плътно.
- 3.
Слагат се в тавичка и се пекат 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.