Зрял фасул с броколи на фурна
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Великолепно нетрадиционно съчетание между представители на варивата и семейство Зелеви. Балансиран сезонен вкус, допълнен от уханията на разтопен кашкавал, чесън и маслини.
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 ч.ч. зрял фасул
- 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
- 1 ч.ч. нарязани пресни или замразени розички броколи
- 20 черни маслини
- 2 с.л. олио или зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
- 200 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
- 1.
Фасулът се накисва за една нощ в студена вода и на другия ден се сварява в 1 л вода. Щом е готов, се отцежда и в него се натрошава кубчето MAGGI Зеленчуков бульон.
- 2.
Броколите се бланшират за 2-3 мин. в 1/2 л вряща подсолена вода и се прецеждат.
- 3.
В сгрятото олио се запържват за 2-3 мин. лукът, чесънът, прибавят се броколите и маслините и след 2 мин. сместа се слага при фасула. Всичко се изсипва в тавичка, поръсва се с кашкавала и се запича за 10 мин. на 200°С.
Галерия
Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари