Начало За нас Реклама Контакти

Зрял фасул с броколи на фурна

Снимка за Зрял фасул с броколи на фурна
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Великолепно нетрадиционно съчетание между представители на варивата и семейство Зелеви. Балансиран сезонен вкус, допълнен от уханията на разтопен кашкавал, чесън и маслини.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 ч.ч. зрял фасул
  • 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
  • 1 ч.ч. нарязани пресни или замразени розички броколи
  • 20 черни маслини
  • 2 с.л. олио или зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 200 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фасулът се накисва за една нощ в студена вода и на другия ден се сварява в 1 л вода. Щом е готов, се отцежда и в него се натрошава кубчето MAGGI Зеленчуков бульон.

  2. 2.

    Броколите се бланшират за 2-3 мин. в 1/2 л вряща подсолена вода и се прецеждат.

  3. 3.

    В сгрятото олио се запържват за 2-3 мин. лукът, чесънът, прибавят се броколите и маслините и след 2 мин. сместа се слага при фасула. Всичко се изсипва в тавичка, поръсва се с кашкавала и се запича за 10 мин. на 200°С.

Галерия
Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари