Начало За нас Реклама Контакти

Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди

Снимка за Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежата киселинност, фината сладост и деликатната горчивина на грейпфрута и портокала правят тези плодове идеални за ефектната комбинация с нежното месо на скаридите. Всичко това е допълнено от екзотичния аромат на розовия пипер, така че често пренебрегваните желирани предястия да покажат една нова и неописуемо вкусна същност.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1  розов грейпфрут
  • 1  портокал
  • 6 с. л. дребни скариди, обелени
  • 1 с. л. розов пипер
  • 200 мл  пилешки бульон
  • 1 с. л. желатин
  •  лимонов сок и сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Корите на грейпфрута и на портокала се изрязват по-дълбоко. С тънък остър нож се отделят филетата без ципите.

  2. 2.

    Желатинът се накисва в 3-4 с. л. студена вода. Пилешкият бульон се загрява, добавят се розовият пипер и желатинът. Разбърква се и се отстранява от огъня. Подправя се с лимонов сок и сол на вкус.

  3. 3.

    На дъното на купички се подреждат скаридите и филенцата грейпфрут и портокал. Заливат се с бульона. След като изстинат, се слагат в хладилника за 2 часа. Обръщат се или с помощта
    на нож, като острието му се прокара плътно по ръба на купичката, или като се топнат за 5-10 секунди в гореща вода.

Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари