Начало За нас Реклама Контакти

Земни ябълки на тиган с хрупкава салвия

Снимка за Земни ябълки на тиган с хрупкава салвия
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Смолистият аромат на салвията е чудесен с ядки, затова земните ябълки, които имат фин вкус на лешници и орехи са идеален избор за това ястие.

СъставНеобходими продукти за 3-4 порции

  1. 1 с. л. масло
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 500 г земни ябълки
  4. 3 листа салвия, накъсани
  5. 2 ч. л. лимонов сок
  6. 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  7.  сол и лимонов пипер на вкус
  8. за гарниране:
  9. 4 листа салвия
  10. 2 с. л. зехтин
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гулиите се измиват много добре и се изстъргват с по-груба гъба. Нарязват се на тънки кръгчета.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява с маслото и се добавят кръгчетата гулия и накъсаната салвия. Разбъркват се на умерен огън 10 мин, докато се зачервят. Прибавят се магданозът, лимоновият сок и лимоновият пипер и се разбърква. Посолява се на вкус.

  3. 3.

    Останалият зехтин се сгорещява на умерен огън и в него се пускат за няколко секунди листата салвия, докато станат хрупкави.

  4. 4.

    Земните ябълки се поднася с хрупкавата салвия.
     


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари