Земни ябълки на тиган с хрупкава салвия
Смолистият аромат на салвията е чудесен с ядки, затова земните ябълки, които имат фин вкус на лешници и орехи са идеален избор за това ястие.
СъставНеобходими продукти за 3-4 порции
- 1 с. л. масло
- 2 с. л. зехтин
- 500 г земни ябълки
- 3 листа салвия, накъсани
- 2 ч. л. лимонов сок
- 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
- сол и лимонов пипер на вкус
- за гарниране:
- 4 листа салвия
-
2 с. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Гулиите се измиват много добре и се изстъргват с по-груба гъба. Нарязват се на тънки кръгчета.
- 2.
Зехтинът се загрява с маслото и се добавят кръгчетата гулия и накъсаната салвия. Разбъркват се на умерен огън 10 мин, докато се зачервят. Прибавят се магданозът, лимоновият сок и лимоновият пипер и се разбърква. Посолява се на вкус.
- 3.
Останалият зехтин се сгорещява на умерен огън и в него се пускат за няколко секунди листата салвия, докато станат хрупкави.
- 4.
Земните ябълки се поднася с хрупкавата салвия.