Тиросалата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тъй като фета се прави само от овче мляко, може и с малко козе, очакванията от тази популярна гръцка разядка са за наситен вкус от сиренето, напомнящ на масло и кисело мляко и поддържан от добре премереното количество зеленчуци и подправки.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 400 г сирене фета
- 60 мл зехтин
- 1 малък домат, обелен
- 1 с. л. червена чушка, ситно нарязана
- 1 с. л. краставица, ситно нарязана
- 1 ч. л. лимонов сок
- 1 ч. л. лют червен пипер
- 2 ч. л. сладък червен пипер
- 2 скилидки чесън, пресован
- ½ ч. л. сушен риган
- черен пипер на вкус
- пресен лук и магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Семките на домата се отстраняват и се нарязва на малки кубчета.
- 2.
Смесват се половината от сиренето и всички останали продукти. Пасират се.
- 3.
Прибавя се останалото фино натрошено или настъргано сирене.Салатата се разбърква добре и се поднася, поръсена с лук, магданоз и лют червен пипер.
Подходящи типове вина
Март 2017
Още подобни рецепти
Коментари