Печено бри със смокини и шамфъстък

25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Леко пикантният и сметанов вкус на бри може сам по себе си да е предостатъчен за всеки, но комбинацията му с плодове и ядки и леко запичане направо го издига на следващото ниво на наслада.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 200 г сирене бри
- 50 г шамфъстък, нарязан
- 2 зелени смокини от сладко
- 2 с. л. сироп от сладко от смокини
- 2 сушени смокини
- ⅓ ч. л. шарен пипер
- 2 с. л. френско грозде или зърна от нар
- 1 кръгло хлебче
- 1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
На хлебчето се отрязва капаче и се издълбава. Намазва се със зехтин.
- 2.
Отрязва се кората от едната страна на сиренето и се поставя в хлебчето с отрязаната страна нагоре.
- 3.
Разбъркват се нарязаните зелени и сушени смокини, сиропът, пиперът и ядките. Сипват се върху сиренето и се запичат 15 мин. във фурна, загрята на 200 ͦС, докато сиренето се зачерви и се разтопи.
- 4.
Сервира се горещо, поръсено със зърна нар или френско грозде.
Подходящи типове вина
Февр. 2017
Още подобни рецепти
Коментари