Начало За нас Реклама Контакти

Печено бри със смокини и шамфъстък

Снимка за Печено бри със смокини и шамфъстък
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Леко пикантният и сметанов вкус на бри може сам по себе си да е предостатъчен за всеки, но комбинацията му с плодове и ядки и леко запичане направо го издига на следващото ниво на наслада.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 200 г сирене бри
  • 50 г шамфъстък, нарязан
  • 2 зелени смокини от сладко
  • 2 с. л. сироп от сладко от смокини
  • 2 сушени смокини
  • ⅓ ч. л. шарен пипер
  • 2 с. л. френско грозде или зърна от нар
  • 1 кръгло хлебче
  • 1 с. л. зехтин
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    На хлебчето се отрязва капаче и се издълбава. Намазва се със зехтин.

  • 2.

    Отрязва се кората от едната страна на сиренето и се поставя в хлебчето с отрязаната страна нагоре.

  • 3.

    Разбъркват се нарязаните зелени и сушени смокини, сиропът, пиперът и ядките. Сипват се върху сиренето и се запичат 15 мин. във фурна, загрята на 200 ͦС, докато сиренето се зачерви и се разтопи.

  • 4.

    Сервира се горещо, поръсено със зърна нар или френско грозде.

Подходящи типове вина
Февр. 2017
Още подобни рецепти
Коментари