Печено прясно сирене с мед и риган
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 200 г прясно сирене
- ½ ч. л. счукан пипер меланж
- 1 ч. л. риган
- 1 с. л. царевично брашно
- 1 с. л. зехтин extra virgin
- 2 с. л. мед
Начин на приготвяне
- 1.
Сиренето се нарязва на резени, много добре се подсушава, поръсва се с пипера и ригана и се овалва в брашното.
- 2.
Тиган с незалепващо покритие се сгорещява. Слага се зехтинът и сиренето бързо се оставя в него да се зачерви от всички страни.
- 3.
Парчетата сирене се слагат в керамични купички и се поръсват с малко стопен мед. Запичат се в загрята фурна на 220º С за 10-15 мин. Поднася се горещо с пресен хляб.
Подходящи типове вина
Дек. 2016
Още подобни рецепти
Коментари