Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчуково руло

Снимка за Зеленчуково руло
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно от очарованията на готвенето е, че често има възможност за интересна смяна на продуктите. Така в тази рецепта очакваното тесто с брашно е заместено с картофено пюре, което обгръща апетитния зеленчуков пълнеж. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г картофи
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 стрък праз или 1 глава лук, нарязани на ситно
  • 1 яйце
  • 100 г кашкавал, настърган
  • 1 ч. л. чубрица
  • ½ ч. л. джоджен
  •   сол и пипер на вкус
  • за пълнежа:
  • 4 печени червени чушки
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. ч. замразен зелен грах
  • 1 ч. л. лимонов сок
  •  сол и шарен пипер на вкус
  • 100 г настърган кашкавал за поръсване
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се сваряват, обелват и се смачкват на пюре.

  • 2.

    В загретия зехтин се слага празът с 1 с. л. вода. Разбърква се, докато течността се изпари. Добавя се към картофите заедно с яйцето, кашкавала, чубрицата, джоджена, солта и пипера . Сместа се разстила на правоъгълник върху намокрено фолио за свежо съхранение.

  • 3.

    Върху картофите се подрежда слой от червените чушки.

  • 4.

    В загрятото масло се слага лукът с 1 с. л. вода и се разбърква, докато омекне. Добавя се грахът и се подправя със сол, пипер и лимонов сок на вкус. Всичко се пасира леко, като трябва да останат и непасирани зрънца грах.

  • 5.

    Граховото пюре се разстила върху чушките и ястието се завива на руло с помощта на фолиото. Прехвърля се в тавичка, поръсва се с кашкавала и се запича 30 мин. на 190° С.

  •  

Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари